ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης από το ΠΙΟΠ

διαδικτυακά-εργαστήρια-δημιουργικής-670797

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει τέσσερα διαδικτυακά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες, αντλώντας έμπνευση από τις ενδυμασίες της εποχής.

Αναλυτικά θα πραγματοποιηθεί η θεματική ενότητα «Πτυχώσεις από χαρτί» την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Μαρτίου, 16:00 – 17:00, σε δύο αυτόνομα εργαστήρια. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν αντικείμενα από χαρτί. Πηγή έμπνευσης αποτελούν οι πτυχώσεις της φουστανέλας, που κατά την παράδοση έφταναν τις 400 σε αριθμό. Με την καθοδήγηση της Ιφιγένειας Λελοβίτη, οι επίπεδες επιφάνειες φύλλων χαρτιού θα μεταμορφωθούν σε ξεχωριστά αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία που προτιμούν οι ενδιαφερόμενοι.

Η «Υφασμάτινη τραβέρσα» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου, 10:00 – 12:00, σε δύο αυτόνομα εργαστήρια με την εικαστικό Δέσποινα Ανδρέου. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις ραπτικής, θα δημιουργήσουν τη δική τους υφασμάτινη τραβέρσα. Με σημείο αναφοράς τα περίτεχνα σχέδια παραδοσιακών ενδυμασιών εκείνης της περιόδου-όπως αυτές αποτυπώνονται σε επιλεγμένα έργα τέχνης και με απλά υλικά, οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τα δικά τους πρωτότυπα σχέδια.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία που προτιμούν οι ενδιαφερόμενοι. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Οι 40 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για τα υλικά και τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή δράση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου