ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ετοιμοι να πετάξουν

ετοιμοι-να-πετάξουν-665540

Πρωτότυπη έκθεση με χαρταετούς γεμάτους χρώμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Πρωτότυπη έκθεση με πολύχρωμους χαρταετούς λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Ολα άρχισαν με την προετοιμασία ενός βιωματικού σεμιναρίου για τις νηπιαγωγούς του Νομού Μαγνησίας όπου ανάμεσα στα υλικά που θα χρειαζόταν ήταν και ένας χαρταετός φτιαγμένος από τα παιδιά. Κι επειδή το θέμα του σεμιναρίου ήταν οι νοηματοδοτημένες δραστηριότητες στο Νηπιαγωγείο, έπρεπε να δοθεί νόημα στην κατασκευή αυτού του χαρταετού.

Μια ημιτελής ιστορία ανέλαβε να δώσει το ερέθισμα στα παιδιά και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για δημιουργία. Τα παιδιά σε κάθε τάξη Νηπιαγωγείου του Ν. Μαγνησίας καλωσόρισαν με ενθουσιασμό τον χαρταετό στην παρέα τους κι ας μην ταίριαζε στο χρόνο και του χάρισαν να φορέσει χρώματα, σχέδια και υλικά που διάλεξαν από την τάξη και το περιβάλλον τους, κάνοντάς τον μοναδικό. Ο χαρταετός που χτύπησε την πόρτα της φαντασίας τους έγινε ο δικός τους χαρταετός.

Αυτή την ομορφιά πλημμυρισμένη με φαντασία θέλουν τα παιδιά των νηπιαγωγείων να μοιραστούν με το κοινό στη συγκεκριμένη έκθεση που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με την υποστήριξη του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου.

Για οργανωμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Ελενα Νικηφόρου στο τηλέφωνο 6977988833, για να κλείσουν το ραντεβού που ταιριάζει στο πρόγραμμά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου