ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θα απαγγείλουν ποίηση διαδικτυακά

θα-απαγγείλουν-ποίηση-διαδικτυακά-664188

Μέλη του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Π.Θ. για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της 21ης Μαρτίου

Την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, θα γιορτάσει και φέτος το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το εργαστήριο έχει μακρά παράδοση στην οργάνωση δράσεων για την Ημέρα Ποίησης: ημερίδες με ποιητές, διαλέξεις, απαγγελίες από καταξιωμένους ποιητές και ποιήτριες, δράσεις και απαγγελίες στίχων από φοιτητές και φοιτήτριες στους δρόμους της πόλης του Βόλου, η καθιέρωση της «Κολόνας της Ποίησης», που φιλοξενεί κάθε χρόνο στίχους από φοιτητές, εργαζόμενους, μέλη Δ.Ε.Π., πολίτες της πόλης, είναι κάποιες από αυτές.

Ετσι και φέτος, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και τους περιορισμούς θα τιμήσει την ποίηση έστω και διαδικτυακά.

Μέλη Δ.Ε.Π., στελέχη της διοίκησης, διδάσκοντες και διδάσκουσες, εργαζόμενοι από τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διαβάσουν στίχους σε μια προσπάθεια συνομιλίας με την ποίηση.

Η δράση περιλαμβάνει μια σειρά από βίντεο που θα προβάλλονται στο
λογαριασμό youtube του εργαστηρίου (https://www.youtube.com/channel/UCJfAKSq5_XUA0X28jCkDnlA στο playlist Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου 2021)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLKmPBquhdKNqgXfadAldi3tIrDIIwA4cd.

Υπεύθυνες για τη δράση είναι οι Τασούλα Τσιλιμένη καθηγήτρια, πρόεδρος του Π.Τ.Π.Ε. και διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, Ευγενία Σηφάκη επίκουρη καθηγήτρια Π.Τ.Π.Ε. και συνεργάτης του Εργαστηρίου, Ελένη Κονταξή μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Π.Τ.Π.Ε. και μέλος του Εργαστηρίου. Την τεχνική υποστήριξη έχει ο Γιάννης Κυριαζής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου