ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι προβλέψεις των Όσκαρ: Ποιος θα πάρει το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου;

οι-προβλέψεις-των-όσκαρ-ποιος-θα-πάρει-662146

Φέτος η κατηγορία του Α’ Ανδρικού Ρόλου θα μπορούσε να έχει όχι πέντε, αλλά δέκα θέσεις. Σε μία χρονιά που οι καλοί γυναικείοι ρόλοι ήταν μάλλον λίγοι, δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο και για τους ανδρικούς.

Το βράδυ της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου (ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας) παρακολουθείστε τη ζωντανή περιγραφή της τελετής απονομής των Όσκαρ στο in.gr.

Στην πεντάδα του Α’ Ανδρικού Ρόλου βρίσκουμε τους: Μπέντεντικτ Κάμπερμπατς (Το Παιχνίδι της Μίμησης), Έντι Ρεντμέιν (The Theory of Everything), Στιβ Καρέλ (Foxcatcher), Μπράντλεϊ Κούπερ (American Sniper), Μάικλ Κίτον (Birdman).

Υποψήφιοι θα μπορούσαν βέβαια να είναι και οι Ντέιβιντ Ογέλογουο (Selma), Ρέιφ Φάινς (Ξενοδοχείο Grand Budapest), Τίμοθι Σπολ (Mr. Turner) και Τζέικ Τζίλενχαλ (Nightcrawler).

Όσον αφορά το χρυσό αγαλματάκι, ο Έντι Ρεντμέιν έχει φανερό προβάδισμα. Ο ρόλος του Στίβεν Χόκινγκ είναι «αβανταδόρικος» και ο νεαρός ηθοποιός τον ερμηνεύει υπέροχα. Στη νίκη του συνηγορεί το Bafta ερμηνείας, καθώς και το βραβείο της Ένωσης Ηθοποιών (ενώ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για ερμηνεία σε Δραματική Ταινία).

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεγράψουμε τον Μάικλ Κίτον. Ο γνωστός ηθοποιός που έγινε γνωστός με ταινίες όπως ο Σκαθαροζούμης και ο Μπάτμαν έκανε τη μεγάλη επιστροφή με το Birdman, παίζοντας ουσιαστικά μία εκδοχή του… εαυτού του. Σημασία εδώ δεν έχει τόσο η ερμηνεία του, όσο το θάρρος του. Ο Κίτον κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας σε Κωμωδία/Μιούζικαλ, καθώς και βραβείο στο Critics’ Choice Awards.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς φαίνεται να μένει πίσω στις προτιμήσεις, το ίδιο και ο Στιβ Καρέλ. Και οι δύο είχαν θεωρηθεί πρώιμα φαβορί στη μεγάλη κούρσα των Όσκαρ.

Δεν θα πρέπει, πάντως, να αγνοεί κανείς τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Η ταινία American Sniper που αφηγείται την ιστορία του στρατιωτικού Στιβ Κάιλ, ο οποίος σκότωσε δεκάδες άτομα στο Ιράκ, άρεσε ιδιαίτερα στην Ακαδημία Κινηματογράφου και απέσπασε έξι υποψηφιότητες.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι υποψήφιος για τέσσερα Όσκαρ (δύο φέτος για το American Sniper στο οποίο είναι και παραγωγός). Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι υποψήφιος τα τελευταία τρία χρόνια.

Είναι, μάλιστα, ο αγαπημένος του αμερικανικού κοινού για το Όσκαρ ερμηνείας, όπως δείχνει δημοσκόπηση του Reuters. Συγκεκριμένα, ποσοστό 28% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά να κερδίσει το Όσκαρ ο Κούπερ.

Αγγελική Στελλάκη/Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου