ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ψηφιοποίηση 11.000 τεκμηρίων

ψηφιοποίηση-11-000-τεκμηρίων-661435

Πλούσιος ο ετήσιος απολογισμός δράσης των ΓΑΚ Μαγνησίας

Η ψηφιοποίηση 11.000 ιστορικών τεκμηρίων, κυριαρχεί στον ετήσιο απολογισμό δράσης των ΓΑΚ Μαγνησίας, που έκοψαν σήμερα την πίτα, παρουσία πλήθους κόσμου, Φιλιστόρων, καθηγητών πανεπιστημίου, ερευνητών, φοιτητών πρακτικής άσκησης και φιλοτέχνων. Το φλουρί κέρδισε η Αννα Πετσιάβα, πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας «Ιωνες» (που το προηγούμενο βράδυ είχε επανεκλεγεί στην ίδια θέση).

Στον απολογισμό δράσης της χρονιάς που πέρασε, η διευθύντρια των ΓΑΚ Μαγνησίας, Αννίτα Πρασσά, υπογράμμισε ότι ήταν μια χρονιά δημιουργική, γεμάτη εκδηλώσεις και πολλές συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο, το Δήμο Βόλου, το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» και άλλους τοπικούς φορείς.

Στο πλαίσιο της δράσης των ΓΑΚ εντάσσεται η ψηφιοποίηση 11.000 τεκμηρίων του Αρχείου του Εξαγωγικού Οίκου Αγριάς «Παπαθανασίου», πρακτική άσκηση 14 φοιτητών, υλοποίηση τεσσάρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υλοποίηση μέσα στα ΓΑΚ σεμιναρίου Προφορικής Ιστορίας από την Καθηγήτρια κα Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνδιοργάνωση ημερίδων, παρουσιάσεων βιβλίων και θεατρικού μουσικού αναλογίου, εκθέσεις αρχειακού υλικού, δημιουργία ιστορικού ντοκιμαντέρ για το σανατόριο του Καραμάνη και διάθεση αρχειακού υλικού για τη δημιουργία του ισότοπου (www.sanatorio.gr) για το σανατόριο Καραμάνη στις διαδικτυακές σελίδες της Πνευμονολογικής Κλινικής Παν. Θεσσαλίας του Καθηγητή κ. Κ. Ι. Γουργουλιάνη.

Επίσης προβλήθηκε απόσπασμα συνέντευξης της Ελένης Σεφερειάδου-Πρίντζου για το Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου, στο πλαίσιο της δημιουργίας στα ΓΑΚ Αρχείου Προφορικής Ιστορίας και ένα βίντεο με αναμνήσεις παλαιών μαθητών του Γαλλικού Ινστιτούτου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου