ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γράμμα σ’ ένα παιδί…»

γράμμα-σ-ένα-παιδί-649631

Η παράσταση «Γράμμα σ’ ένα παιδί» που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε πόλεις της Ελλάδας και της Σουηδίας, συνεχίζει το ταξίδι της στο Βόλο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, 21:00 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα.

Για πρώτη φορά στη σκηνή το Best Seller της Οριάνα Φαλάτσι «Γράμμα σ’ ένα παιδί που δε γεννήθηκε ποτέ», ένα βιβλίο που συγκίνησε τον κόσμο από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Μέση Ανατολή στην Λατινική Αμερική, από την Κίνα στην Ιαπωνία, από την Ινδία στο Ιράν και το Μπαγκλαντές, όπου κι αν ταξίδεψε αυτό το μυθιστόρημα συγκλόνισε και αναγνωρίσθηκε ως αριστούργημα.

Ενα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια γυναικεία φωνή ακούγεται – μια ανύπαντρη γυναίκα που έχει στα σπλάχνα της ένα παιδί. Η γυναίκα αυτή δεν έχει όνομα, ούτε αποκαλύπτει την κοινωνική της θέση. Άλλωστε δεν έχει νόημα. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα. Πως αντιμετωπίζεται από τον περίγυρο της. Από τον πατέρα του παιδιού, τους γονείς της, τον εργοδότη της. Πως μπορεί να νιώσει μια γυναίκα όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και κανείς άλλος δεν το θέλει. Ακόμα και το ίδιο το παιδί..

Το κείμενο έγραψε η Μάρω Μπουρδάκου, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Πετούσης, τη σκηνογραφία και τα κοστούμια ο Νίκος Καλαϊτζίδης, τη μουσική ο Γιώργος Χριστιανάκης, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης, τις φωτογραφίες ο Δημοσθένης Γαλλής. Παίζει η Ζέτα Δούκα και συνεργάζεται ο θεατρολόγος Γιώργος Κατσαντώνης.

Εισιτήρια: προπώληση, μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, 10 ευρώ, κανονικό 12 ευρώ. Η προπώληση πραγματοποιείται στα γραφεία του Διαύλου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου