ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου προάγει τη φιλαναγνωσία

το-ελληνογαλλικό-σχολείο-βόλου-προάγ-645691

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου και το βιβλίο της «Ο καιρός της σοκολάτας» έδωσαν το δημιουργικό στίγμα της χθεσινής, ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο «Αγιος Ιωσήφ».

Η διακεκριμένη συγγραφέας, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σχολείου, μίλησε με άμεσο και κατανοητό τρόπο στα παιδιά για το βιβλίο, το οποίο ανοίγει ένα παράθυρο γνώσης και ελπίδας σε χιλιάδες νεανικές ψυχές. Η κ. Ανδρουτσοπούλου, ανέλυσε το βιβλίο που επέλεξαν διδάσκοντες και μαθητές της τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης, σε συνεργασία με τις δασκάλες Τάνια Γκόγκα, Εννη Ζήτρα, Αριέλλα Γκαμπανίδου, Βαλεντίνα Ποδιά και Ελένη Γουλιανού.

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Πέτροβιτς, είναι σημαντικό να φτάνει το παιδικό βιβλίο στα χέρια των παιδιών, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών, ενώ τόνισε παράλληλα ότι η φιλαναγνωσία καλλιεργείται τόσο στο οικογενειακό, όσο και στο σχολικό περιβάλλον.

Αναφερόμενη στη σημασία του βιβλίου, η διακεκριμένη συγγραφέας επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντική η γυμναστική που κάνει τις λέξεις εικόνες και τις εικόνες λέξεις, διότι θα διατηρηθεί η επαγρύπνηση και η ικανότητα του μυαλού τους. Είναι σημαντικό, προσέθεσε η ίδια, να διαβάζουν τα παιδιά βιβλία που τους ενδιαφέρουν, που τα συναρπάζουν, που έχουν σχέση με την καθημερινή ζωή τους».

Κλείνοντας, η προσκεκλημένη συγγραφέας τόνισε ότι είναι σημαντική η ύπαρξη εκπομπών που προωθούν το βιβλίο, ενώ τόνισε παράλληλα ότι «είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακόμη και στον καιρό της κρίσης εκδίδονται βιβλία, τα οποία κερδίζουν το αναγνωστικό κοινό».

Η διευθύντρια του σχολείου, Σοφία Τσαρδακά, ανέφερε από την πλευρά της ότι το σχολείο προωθεί σε σταθερή βάση τις δράσεις φιλαναγνωσίας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει εξ ονόματος διδασκόντων και μαθητών, θερμές ευχαριστίες στην διακεκριμένη συγγραφέα, η οποία ανταποκρίθηκε με συγκινητική προθυμία στην πρόσκληση.

Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη χρησιμότητα του βιβλίου, προτρέποντάς τα να συνεχίσουν και στο μέλλον, να προάγουν τη φιλαναγνωσία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου