ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eργαστήρι στο Δίαυλο

eργαστήρι-στο-δίαυλο-64235

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου διοργανώνει τον Β’ κύκλο σεμιναριακού προγράμματος μικτών χειροποίητων κατασκευών και τεχνοτροπιών, του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, που θα πραγματοποιηθεί στο Δίαυλο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημιουργικό και ενδιαφέρον καλλιτεχνικό εργαστήρι που συγκεντρώνει αλλά και συνδυάζει διάφορες παλιές τεχνικές που όμως έχουν πάντα διαχρονική αξία και σημασία.

Αρχικά η τεχνική του ντεκουπάζ που είναι η τέχνη της διακόσμησης επιφανειών με κομμάτια χαρτιού, η σύνθεση των οποίων καταλήγει σ’ ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης.

Οι συμμετέχοντες σ’ αυτό το εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν όμορφα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα δίνοντας μια αντικέ έκφραση καθώς και να αναπαλαιώσουν ξεχασμένα από το χρόνο αντικείμενα ή μικροέπιπλα, χρησιμοποιώντας όλες τις παραπάνω τεχνικές, πάντα με την καθοδήγησης της καλλιτέχνιδας Κουρεντή Χριστίνας, με ιδιαίτερη εμπειρία στις χειροτεχνικές κατασκευές σε ομάδες και με συμμετοχή δικών της χειροποίητων έργων τέχνης σε διάφορες εκθέσεις.

Επιπλέον, μία επίσης παλιά Ινδονησιακή τεχνική, η τέχνη του Μπατίκ, είναι η τέχνη βαψίματος υφασμάτων με χρώματα. Πρόκειται για θαυμαστά σχέδια κυρίως σε μετάξι, που φαίνονται σαν περίπλοκες ζωγραφικές συνθέσεις ζωγραφισμένες στο χέρι.

Τέλος, η τέχνη του felt, αφορά στη δημιουργία υφάσματος από ίνες μαλλιού με συγκεκριμένη τεχνική, χωρίς να είναι υφασμένο. Ετσι κατασκευάζονται διάφορα αξεσουάρ και κοσμήματα. Ουσιαστικά πρόκειται για γλυπτική πάνω σε ίνες μαλλιού με ειδικές βελόνες (ξηρή τεχνική) ή με νερό και σαπούνι (υγρή τεχνική).

Το χειροτεχνικό εργαστήρι θα είναι διάρκειας τριάντα (30) ωρών και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 18:00 – 21:00 στο Δίαυλο. Πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του Διαύλου, Τοπάλη 14, τηλ. επικοινωνίας 2421025363. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://doepap.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου