ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας 28χρονος Έλληνας σκηνοθέτης στο φεστιβάλ Sundance

ένας-28χρονος-έλληνας-σκηνοθέτης-στο-φε-636944

Η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου, «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν», με πρωταγωνιστή των Ανδρέα Κωνσταντίνου, έχει ήδη διαγράψει μια εξαιρετική πορεία: από το Φεστιβάλ Δράμας όπου και βραβεύτηκε για το σενάριό της, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, τιμήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας με το δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και με το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ της Βιλερμπάν.

Είναι η μοναδική ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ του Σάντανς που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Στη σύνοψη της ταινίας ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάσταση του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

Το σενάριο της ταινίας συμμετείχε στο Euro Connection του Φεστιβάλ του Clermont-Ferrand καθώς επίσης και στο European Short Pitch της Nisi Masa.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κεκάτος

Ανήσυχος δημιουργός ο 28χρονος Βασίλης Κεκάτος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1991. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους «Ανάδρομος» (2015) συμμετείχε στα Φεστιβάλ Δράμας και Νυχτών Πρεμιέρας. Με τη δεύτερη ταινία του «Zero Star Hotel» (2016) κέρδισε στον διαγωνισμό «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Sundance και πήρε υποτροφία από το Sundance Institute. Εχει εργαστεί επίσης ως σκηνοθέτης σε διάφορα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και είναι ο εμπνευστής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου