ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές δραστηριότητες

πολιτιστικές-δραστηριότητες-62492

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου

Κύκλο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, την

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17), υπό την αιγίδα του επίτιμου Προξένου της Γαλλίας κ. Roland Fischer, θα πραγματοποιηθεί ποιητική βραδιά με τον Γάλλο ποιητή Pierre Goldin. Ποιήματα διαβάζουν οι καθηγήτριες Γαλλικής Γλώσσας Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, Άρτεμις Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου, Μαρία Τεχνοπούλου και Δρ. Μαρία Φλετορίδου.

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του λογοτεχνικού ημερολογίου «2015: μέρα τη μέρα μαζί» της Μαίρης Τσακνάκη Γαβαλά από τους Ζέττα Μακρή – Βουλευτή Μαγνησίας, Δημήτρη Καραμπερόπουλο – Παιδίατρο και Κώστα Καραμπάτσα – Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Παρκ» ομιλία της ιατρού κ. Δήμητρας Ντάσιου – Πλακίδα, δερματολόγου με θέμα: «Αναγνωρίζουμε τους ύπουλους εχθρούς στο δέρμα μας».

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «110 χρόνια της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου». Ομιλητές είναι οι: Δρ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης, κ. Κλαίρη Συνοδινού, κ. Γιάννης Πατρίκος, Δρ. Μαρία Φλετορίδου και Δρ. Χαράλαμπος Χαρίτος. Συντονίζει η κ. Μαίρη Γαβαλά.

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην Ελάτη – Περτούλι – Νεραϊδοχώρι – Τρίκαλα. Πληροφορίες – κρατήσεις τηλ. 24210 30121 και 6944410944.

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar στο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής, από τις 13:00 – 15:00, μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ».

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 7.30 μμ στο Καφέ της Επιστήμης, στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17), θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Βλάσση Καραζήση – φιλόλογου, με θέμα: «Το μυθιστορηματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη». Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τον καθηγητή μουσικής Βασίλη Αγροκώστα.

Την Παρασκευή και Σάββατο 12 – 13 Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται διήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Παρακολούθηση της όπερας «Μποέμ» του Πουτσίνι στη Λυρική Σκηνή ή θεατρικής παράστασης. Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και διαμονή στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Πληροφορίες – προγράμματα – κρατήσεις τηλ. 24210 30121 και 6944410944.

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 6.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (Σπ. Σπυρίδη 130), θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη «Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι». Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα και ο συγγραφέας.

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 6.00 μμ θα πραγματοποιηθεί κοπή της πίτας του Συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής και εκλογές για το νέο

Δ.Σ. του Συλλόγου. Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μέχρι 28 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου