ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις για τους φίλους του πολιτισμού

δράσεις-για-τους-φίλους-του-πολιτισμο-62450

Εγγραφές στα καλλιτεχνικά και επιμορφωτικά τμήματα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται οι εγγραφές σε όλα στα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) του Δήμου Βόλου. Ενα πλήρες πρόγραμμα καλλιτεχνικών και επιμορφωτικών μαθημάτων ξεκινά με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά για ενδιαφερομένους κάθε ηλικίας με τη λειτουργία τμημάτων στους τομείς του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού, των Εικαστικών και των ξένων γλωσσών. Θα λειτουργήσουν τμήματα στους τομείς του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού, των Εικαστικών και των ξένων γλωσσών και μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτά ενδιαφερόμενοι κάθε ηλικίας.

Το ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι μετά από 20 χρόνια αμείωτης παρουσίας συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τμήματα στο οποίο συμμετέχει πλήθος μαθητών. Θα λειτουργήσει φέτος στη μικρή αίθουσα του κινηματοθέατρου «Αχίλλειον» και παράλληλα στο γνωστό εργαστήριο του Καραγάτς.

Για πρώτη φορά επιχειρείται φέτος να ξεκινήσει εργαστήριο θεατρικής έκφρασης για εφήβους για να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου μέσα από την οποία αντιλαμβάνονται, πειραματίζονται, συνεργάζονται, ευαισθητοποιούνται και αναπτύσσουν τη δημιουργική τους ικανότητα και την αισθητική τους.

Στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων εικαστικών τεχνών (Τέρμα Κύπρου στην περιοχή Καραγάτς) θα λειτουργήσουν τμήματα ζωγραφικής και κεραμικής ενηλίκων, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και ταχύρρυθμα σεμινάρια ψηφιδωτού, χειροτεχνημάτων (π.χ. κοσμήματα, είδη δώρων, κεριά κ.ά.) και υαλογράφημα-βιτρώ, προάγοντας έτσι τη δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο.

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα τμήματα ενηλίκων κλασσικού και σύγχρονου χορού αλλά και κινησιολογικός αυτοσχεδιασμός και χορογυμναστική. Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος» Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363 & Γραμματεία Δημοτικής Σχολής Χορού (Κουταρέλια – Ρ. Φεραίου στο κτίριο της Π. Ηλεκτρικής), από τις 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00, τηλέφωνο 2421054244.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους και το τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής. Πληροφορίες για εγγραφές: Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363 & στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, 10.00-13.00 και 17.00-21.00 και στο τηλέφωνο 2421091150.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος θα λειτουργήσουν τα τμήματα ξένων γλωσσών (τούρκικα, ισπανικά, ρωσικά,), με στόχο την γνωριμία άλλων πολιτισμών, προάγοντας την κατανόηση και την αποδοχή. Τα μαθήματα, θα γίνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος».

Επίσης τμήματα εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες και τη χρήση υπολογιστή, θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος.

Το Τμήμα Φωτογραφίας περιλαμβάνει την εκμάθηση της φωτογραφικής τέχνης και τεχνικής με στόχο οι μαθητές να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να εκθέσουν τη δουλειά τους και να προβάλλουν τις ευαισθησίες τους. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν ταχύρρυθμα σεμινάρια στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, τα οποία απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τον τρόπο για να επεξεργάζονται ψηφιακά τις φωτογραφίες τους.

Στη Σχολή Μουσικής και Χορού της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού θα λειτουργήσουν τα τμήματα μουσικής προπαιδείας, θεωρητικών, πιάνου, κιθάρας, αρμονίου και μπουζουκιού. Πληροφορίες στο «Δίαυλο», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363 και στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, τηλέφωνο 2421036992.

Στο Τμήμα χορού λάτιν και τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία του χορού και να τους δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από τη χορευτική τέχνη.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν «Ταξίδια με (την) Τέχνη» – Σειρά μαθημάτων Ιστορίας της Τέχνης που θα συνοδεύονται από πραγματικά ταξίδια. Μια συνεργασία του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ν.& Ε. Πορφυρογένη» με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Για όλα τα τμήματα πληροφορίες και εγγραφές στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, τηλέφωνο 2421025363.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Δίαυλο η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των εγγεγραμμένων μαθητών και όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα φετινά προγράμματα Ζωγραφικής και Κεραμικής που θα πραγματοποιούνται στα Εικαστικά Εργαστήρια στο Κάραγατς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου