ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συζήτηση για τη σύγχρονη πολιτιστική πολιτική

συζήτηση-για-τη-σύγχρονη-πολιτιστική-618722

Διοργανώνεται από τις Πρυτανικές αρχές

Συζήτηση με θέμα «Σύγχρονες πολιτικές για τον πολιτισμό» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου στις 18:00, στο χώρο του Μουσείου της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Βόλος), με πρωτοβουλία των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αρχείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου.

Η συνάντηση είναι η πρώτη ενός κύκλου εκδηλώσεων που επιχειρούν να αναδείξουν τις σύγχρονες προκλήσεις και τις προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Στη σημερινή συγκυρία η συζήτηση για τις σύγχρονες πολιτικές για τον πολιτισμό επείγει, καθώς πρόκειται για ένα πεδίο σημαντικής κινητοποίησης ανθρώπινων και υλικών πόρων, με ιδιαίτερα μεγάλες δυνατότητες συμβολής στην πορεία της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή εμπειριών, ο εντοπισμός κοινών κατευθύνσεων, ο αναστοχασμός γύρω από ισχύουσες πρακτικές, η ανάδειξη πεδίων που επιτρέπουν τη συνέργεια μεταξύ του δημόσιου Πανεπιστημίου και των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων χάραξης και άσκησης πολιτιστικής και μορφωτικής πολιτικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου