ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου

παρουσίαση-βιβλίου-613093

«Νεράιδες – Δοξαριές» από το Θεόδωρο Δ. Κουτσοβαγγέλη στο Αχίλλειο

Ο φιλόλογος, ποιητής, μουσικοσυνθέτης, εκπαιδευτικός και αγρότης Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης θα παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο «Νεράιδες – Δοξαριές» και υπότιτλο «1972-2012: 40 χρόνια πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας» την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 7.30 μμ, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Βόλου -Αντιδημαρχία Παιδείας και πολιτισμού και μετέχουν το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων και το Κέντρο Θεσσαλικών Ερευνών.

Tο βιβλίο θα παρουσιάσουν ο σύμβουλος φιλολόγων Γιώργος Κοντομήτρος και η φιλόλογος Βίκυ Ματζώρου. Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Σταμάτης Παγασαίος. Ως μουσική επένδυση της εκδήλωσης θα ακουστούν μέρη από τις «Διός Μεταμορφώσεις» του συγγραφέα και συνθέτη. Θα παίξει επίσης 12 τραγούδια από την προαναφερόμενη δισκογραφία το εξαμελές μουσικό σύνολο «ΑΡΓΩ», που το αποτελούν οι παρακάτω μουσικοί: Τραγούδι, Ιόλη Σκούρτη, κιθάρα – φυσαρμόνικα -τραγούδι, Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης, πιάνο – πλήκτρα, Κώστας Ζάρπας, τρομπέτα, Φώτης Αζίζης, κρουστά, Θάνος Κυρίδης και κοντραμπάσσο, Νάνση Χατζή.

Ο συγγραφέας με τη χρονομηχανή της μνήμης προσκαλεί τους αναγνώστες σ’ ένα γοητευτικό προσωπικό ταξίδι έξι δεκαετιών. Παιδάκι στο Προμύρι του Νοτίου Πηλίου της μετεμφυλιακής 10ετίας του ᾽60, έφηβος στο Βόλο και την Αιδηψό της Χούντας, στρατευμένος στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Δράμα και τα Χανιά (τέλη Χούντας – αρχές μεταπολίτευσης), εργαζόμενος μαθητής (ως επαγγελματίας μουσικός) σε Βόλο και Θεσσαλία (1976-1978), εργαζόμενος φοιτητής, (οικοδόμος, ξυλοκόπος, πλανόδιος μουσικός) στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Αγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Μάλλια, Σητεία), τη Ρόδο, την Πάτμο (1978-1982), εργαζόμενος ωρομίσθιος καθηγητής φιλόλογος και μουσικός (Αθήνα, Κρήτη, Βόλος 1983-1992), διορισμένος αναπληρωτής καθηγητής – οικονομικός μετανάστης – στην Ικαρία, την Αμοργό, τη Νάξο την Εύβοια, διορισμένος μόνιμος καθηγητής -οικονομικός μετανάστης – στην Κάλυμνο, τη Ρόδο, την Κω και τη Νίσυρο, στο Γαλαξείδι, την Αμφισσα, τους Δελφούς (1999-2001), ξανά στο Βόλο (Τρίκερι, Ζαγορά, Αργαλαστή), από το 2001 μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου