ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο πολύχρωμος δράκος»

ο-πολύχρωμος-δράκος-612926

Παρουσίαση του παραμυθιού του Αλέξανδρου Καπανιάρη στο μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων

Το βιβλίο του Αλέξανδρου Καπανιάρη με τίτλο «Ο πολύχρωμος δράκος» θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 18:00 στο μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων στο Βόλο (Κοραή 79). Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, τις εκδόσεις ΗΡΑ, το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου καθώς και από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των δύο σχολείων.

Το παραμύθι έγραψε ο εκπαιδευτικός και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αλέξανδρος Καπανιάρης, ενώ την εικονογράφηση έχει πραγματοποιήσει ο Βολιώτης βραβευμένος ζωγράφος και γραφίστας Σταμάτης Παπαδήμος.

Η διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού απευθύνεται κυρίως στα παιδιά και έχει σχεδιαστεί ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή των παιδιών σ’ αυτή τη γιορτή παραμυθιού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει αφήγηση ενοτήτων του παραμυθιού από την Μάρω Αισώπου την «παραμυθού» του εργαστηρίου παραμυθιού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου όπου θα διηγηθεί με το μοναδικό της τρόπο στιγμές από τη δράση του πολύχρωμου δράκου, ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται μουσειοπαιδαγωγικό παιχνίδι με την επιμέλεια της Αποστολίας Αρμπαλιά. Στο πιάνο θα είναι η Λήδα Φιλιπποπούλου ενώ έχει γραφεί και ειδικό τραγούδι για τον «πολύχρωμο δράκο» βασισμένο σε γνωστό τραγούδι όπου όλα τα παιδιά ως χορωδία θα τραγουδήσουν.

Την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσουν και επιμέρους παρουσιάσεις σε αρκετά σχολεία και σε στέγες πολιτιστικών φορέων του Νομού Μαγνησίας όπου ο συγγραφέας και ο εικονογράφος θα αξιοποιήσουν το παιδαγωγικό υλικό που συνοδεύει το παραμύθι με κατασκευές, το παιχνίδι των σκιών, το χαμένο μονοπάτι, ένωσε τις τελείες και ανακάλυψε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου