ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο γραπτός λόγος εμπνέει

ο-γραπτός-λόγος-εμπνέει-601879

Σεμινάριο γραφής για τον έρωτα και ποιητική βραδιά για τους φίλους του βιβλίου

Σεμινάριο γραφής με θέμα τον έρωτα πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Παιδεία στον Βόλο(Αντωνοπούλου 38) με καλεσμένη τη Λαρισαία συγγραφέα Ιωάννα Γκανέτσα. Με αφορμή το βιβλίο της «Ο έρωτας δεν έχει τίτλο»(εκδόσεις bookstars), μια ανθολογία 45 διηγημάτων με θέμα τον έρωτα, η συγγραφέας μίλησε στην ομάδα γραφής για την τεχνική που ακολουθεί στη γραφή της. Ακολούθησε ανάγνωση διηγημάτων της από τον φιλόλογο-συγγραφέα Διονύση Λειμονή και γραφή ερωτικών κειμένων με αφόρμιση τίτλους διηγημάτων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δημοσιογράφος και ποιητής ΄Αγγελος Πετρουλάκης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ποιητική βραδιά, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες στην ομάδα της γραφής διάβασαν ένα δικό τους ερωτικό ποίημα κι ένα ερωτικό ποίημα αγαπημένου τους ποιητή. Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή σε δημιουργούς και παραβρέθηκαν βολιώτες πεζογράφοι και ποιητές. Η ατμόσφαιρα ζεστή, με κρασί, λόγο, μουσική και καλή διάθεση αποζημίωσε όλους όσους παραβρέθηκαν το βροχερό απόγευμα της Δευτέρας σε μια γιορτή για να τιμηθεί η Παγκόσμια ημέρα Ποίησης.

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις της ομάδας γραφής που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2015. Πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα 5-6.30 στο café de flore(Αντωνοπούλου 33). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Διονύση Λεϊμονή στο τηλέφωνο 6973694826.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου