ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λειτουργεί το Μουσείο Πόλης

λειτουργεί-το-μουσείο-πόλης-593287

Eλεύθερη είσοδος και διευρυμένο ωράριο μεθαύριο Τρίτη, για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με ελεύθερη είσοδο και διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσει μεθαύριο Τρίτη 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Φερών 17, Παλιά, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες 10.00 – 13.30 και 18.00 – 21.00.

Το θέμα που επιλέχθηκε από τη διεθνή ένωση μουσείων (ICOM) για τον φετινό εορτασμό, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών, είναι «Το Μέλλον των Μουσείων, Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση». Θέμα που στενά συνδέεται με τη νέα περιοδική έκθεση «Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Φωτογραφικές Εντυπώσεις», η οποία σήμανε και την επαναλειτουργία του μετά από 6 μήνες περίπου, που ήταν κλειστό λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου που αποτύπωσαν, ο καθένας με τη δική του ματιά, το Μουσείο Πόλης. Οι λήψεις έγιναν το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2020 και η αρχική ιδέα ήταν η κυκλοφορία ημερολογίου του 2021 από τον σύλλογο «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου».

Επίσης, ανοικτή πλέον στο κοινό είναι η μόνιμη έκθεση του Μουσείου «Βόλος 10+ ιστορίες». Η έκθεση, που άνοιξε τον Μάιο του 2019, βασίζεται στις δωρεές των συμπολιτών, αναπτύσσεται σε 2 ορόφους και παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες.

Σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας του covid 19, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Επαναλειτουργία Μουσείου Πορταριάς

Την Κυριακή 23 Μαΐου αρχίζει η επαναλειτουργία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Πορταριάς, στο αρχοντικό Ζούλια. Το Μουσείο παρέμεινε κλειστό λόγω της πανδημίας του covid 19 από τον περσινό Μάρτιο και η επανέναρξη λειτουργίας του εντάσσεται στο θέμα του φετινού εορτασμού της Ημέρας Μουσείων «Το μέλλον των μουσείων, αναστοχασμός και επανεκκίνηση».

Το διάστημα που το Μουσείο έμεινε κλειστό έδωσε την ευκαιρία στη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου να ετοιμάσει επανέκθεση των συλλογών του με διαφορετική θεματική προσέγγιση, προσαρμοσμένη στο υλικό αλλά και στον χώρο ενός παλιού και διατηρητέου από το Υπουργείο Πολιτισμού αρχοντικού.

Το Μουσείο Πορταριάς λειτουργεί για το κοινό Σάββατο και Κυριακή 10.30 – 14.30.

Για οργανωμένες επισκέψεις και περιηγήσεις από Τετάρτη έως Παρασκευή, τα στοιχεία επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι τηλέφωνο 2421029878, e -mail: [email protected].

Εφαρμόζοντας τα μέτρα προστασίας για τον covid 19, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 4 άτομα σε κάθε όροφο (1 ανά δωμάτιο). Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου