ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εχουμε ανάγκη το τραγούδι»

εχουμε-ανάγκη-το-τραγούδι-584684

Ο Δημήτρης Μπάσης μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τη σημερινή εμφάνιση στο Βόλο με τη Ραλλία Χρηστίδου

Ξεχωριστή θέση κατέχουν στον καλλιτεχνικό χώρο ο Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου, οι οποίοι θα εμφανιστούν σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου στις 10.30 μ.μ, στη μουσική σκηνή «Νυχτωδία» στο Βόλο. Με κριτήριο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των φίλων τους, οι δύο αγαπημένοι ερμηνευτές έχουν δημιουργήσει μια μουσική παράσταση, συνδυάζοντας ήχους λαϊκούς, έντεχνους, παραδοσιακούς και σύγχρονους, με χρώμα ελληνικό, που ενθουσιάζουν το κοινό.

Με αφορμή την αποψινή μουσική βραδιά ο Δημήτρης Μπάσης μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ότι «είχα αρκετό καιρό στο μυαλό μου τη συγκεκριμένη συνεργασία. Την πρότεινα στη Ραλλία, δέχτηκε και δημιουργήσαμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα με τραγούδια από της δική μας δισκογραφία αλλά και το κλασσικό λαϊκό ρεπερτόριο. Στόχος μας είναι να διασκεδάσει ο κόσμος και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα».

Ο κόσμος έχει ανάγκη το τραγούδι και την επικοινωνία, ενώ όπως αναφέρει ο αγαπημένος ερμηνευτής «το τραγούδι πάντοτε είχε τη θέση που πρέπει όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να υπάρχει κρίση στις πωλήσεις των δίσκων, στη δισκογραφία, αλλά δεν υπάρχει κρίση στο τραγούδι».

Η πολύχρονη μουσική του διαδρομή είναι συνυφασμένη με την ποιότητα που τον διακρίνει ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη, ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «εγώ με τη Ραλλία επιλέγουμε αυτό το ρεπερτόριο, διότι αυτό μας εκφράζει και γι’ αυτό ακολουθούμε το συγκεκριμένο δρόμο».

Κάνοντας την αποτίμηση των 23 χρόνων της μουσικής του διαδρομής και των 18 χρόνων, αντίστοιχα, της δισκογραφικής του πορείας, ο Δημήτρης Μπάσης υπογραμμίζει ότι «μου έδωσαν την ευκαιρία κατ’ αρχήν να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Από μικρό παιδί ήθελα να ασχοληθώ με το τραγούδι και ποτέ, όταν ξεκινούσα, δεν φανταζόμουν ότι κάποια στιγμή θα συνεργαστώ με το Μίκη Θεοδωράκη, θα κάνουμε δύο δίσκους μαζί, ότι θα μου γράψει τραγούδια ο Νικολόπουλος, θα συνεργαστώ σχεδόν με όλους τους σημαντικούς αυτού του χώρου. Νιώθω ευτυχισμένος, ευλογημένος».

Το τραγούδι αποτελεί σημείο αναφοράς για το χαρισματικό ερμηνευτή, ο οποίος τονίζει ότι «το τραγούδι είναι για μένα τρόπος ζωής. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό».

Η «Νυχτωδία», βρίσκεται στην οδό 2ας Νοεμβρίου 98 και τα τηλέφωνα κρατήσεων είναι: 24210 22101 και 6972458827.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου