ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μίκυ Μάους, σύμβολο της Disney, γίνεται 85 ετών

ο-μίκυ-μάους-σύμβολο-της-disney-γίνεται-85-ετώ-579065

Πριν από 85 χρόνια «γεννήθηκε» ο αγαπημένος ποντικός με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, ο Μίκυ Μάους.

Σύμβολο της Disney και αγαπημένο δημιούργημα του Ουόλτ Ντίσνεϊ πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Νοεμβρίου 1928 στην ταινία μικρού μήκους «Steamboat Willie».

Αυτή μπορεί να θεωρείται ως η «επίσημη» πρεμιέρα του Μίκυ, ωστόσο, είχε προηγηθεί μία άλλη εμφάνισή του στις 15 Μαΐου στην ταινία «Plane Crazy».

Ο Μίκι ήταν μια εξέλιξη του λαγού Όσβαλντ, του οποίου τα δικαιώματα είχε χάσει ο Ουόλντ Ντίσνεϊ. Αρχικά, σκέφτηκε να του δώσει το όνομα Μόρτιμερ, το οποίο η σύζυγός του βρήκε πολύ σοβαρό και πρότεινε το διάσημο πλέον Μίκυ.

Ο χαριτωμένος, αλλά τετραπέρατος ποντικός, σημείωσε τεράστια επιτυχία.

«Όταν ο κόσμος γελάει με τον Μίκυ, το κάνει επειδή είναι τόσο ανθρώπινος. Αυτό είναι το μυστικό της δημοτικότητάς του» έλεγε ο ίδιος ο Ντίσνεϊ.

Σύντροφος του Μίκι είναι η Μίνι Μάους, αντίπαλός του ο Μαύρος Πιτ, ενώ ο καλύτερός του φίλος είναι ο Γκούφυ.

Στην Ελλάδα, το περιοδικό Μίκυ Μάους ξεκίνησε να εκδίδεται την 1η Ιουλίου 1966. Τον Αύγουστο του 2013, οι εκδόσεις Τερζόπουλου ανακοίνωσαν την αναστολή της έκδοσης των περιοδικών με τους ήρωες του Ντίσνεϊ.

Ο Μίκυ ήταν ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που απέκτησε το δικό του αστέρι στο περίφημο Walk of Fame στο Χόλιγουντ στις 18 Νοεμβρίου 1978 στα 50ά γενέθλιά του.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου