ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Βολιώτη συγγραφέα

πρωτιά-βολιώτη-συγγραφέα-5760

Πρώτο τερμάτισε «Το τέταρτο αλογάκι» του Βολιώτη συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή στην κατηγορία παιδικού μυθιστορήματος των βραβείων αναγνωστών Public 2018.

Ο Βολιώτης συγγραφέας και φιλόλογος έλαβε το πρώτο βραβείο παιδικού μυθιστορήματος, μετά από την ψηφοφορία των αναγνωστών που διενεργήθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο, και η σελίδα του στο facebook κατακλύστηκε από συγχαρητήρια μηνύματα. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο βραβευμένος συγγραφέας υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο βραβείο είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον ίδιο, διότι προέρχεται από τους αναγνώστες. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω» είπε.

Το βραβευμένο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, έχει ως θέμα την αναζήτηση ενός αλόγου από το ναυάγιο των Αντικυθήρων με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων ως προς τον σεβασμό της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ένα αλογάκι, το τέταρτο αλογάκι που απόμεινε στον βυθό των Αντικυθήρων από ένα τέθριππο της αρχαιότητας, αναζητά η παρέα των παιδιών που το προηγούμενο καλοκαίρι έψαχναν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας να φέρουν στο φως το δέκατο έβδομο κιβώτιο από το ναυάγιο του πλοίου του Ελγιν. Ετσι ξεκινάει ένα παιχνίδι σκέψης και γνώσης για ένα ναυάγιο που έχει χαρακτηριστεί «ο Τιτανικός της Αρχαιότητας». Βοηθοί και «συνεργάτες» τους ο κύριος Δημήτρης ο επιστήμονας και μια γυναίκα αρχαιολόγος, η κυρία Αγγελική. Γιατί άραγε το τέταρτο αλογάκι δεν ανέβηκε ακόμα στην επιφάνεια για να πάρει τη θέση του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών δίπλα στα άλλα ευρήματα, τον Έφηβο, τον «φιλόσοφο», τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων; Η αποκάλυψη της αλήθειας μοιάζει σαν παραμύθι για μικρούς και μεγάλους… κι αποτελεί ένα διαδραστικό παιχνίδι, καθώς οι αναγνώστες μπορούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή, το δικό τους τέλος στην ιστορία.

Το βιβλίο εντυπωσίασε το αναγνωστικό κοινό και ο συγγραφέας, εκ των συντελεστών του Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, έκανε περήφανους τον Βόλο και τη Μαγνησία με το βραβείο που απέσπασε.

ΓΛ. ΥΔ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου