ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Aντίο φίλε μου

aντίο-φίλε-μου-568542

Γράφει ο Τάσσος Μητρογώγος

Πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή ένας αγαπητός φίλος, όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε όσους τον γνώριζαν ως άτομο και ως επαγγελματία, αφού για χρόνια διατηρούσε καταστήματα υποδημάτων στην Ερμού. Ο φίλος μου Βαγγέλης Παναγιώτου.

Από το ζεύγος Παναγιώτου έχω τις ωραιότερες αναμνήσεις, αφού με τη σύζυγό μου και τη μεγάλη παρέα που δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια των εκδρομών μας περάσαμε υπέροχες στιγμές χαράς και…

Ο Βαγγέλης, με το πηγαίο χιούμορ και τις αστείρευτες πλάκες του ήταν ο πρωταγωνιστής της παρέας, αφού εκτός των άλλων διέθετε και ένα μοναδικό ταλέντο να σκαρώνει στίχους για τον καθένα μας. Είχε δημιουργήσει μια σειρά από εκατοντάδες ποιήματα, οι ρίμες των οποίων κάθε φορά με εξέπλητταν τόσο ευχάριστα, που αρκετές φορές του πρότεινα τουλάχιστον να τα βιβλιοδετήσει. Από τις εκδρομές μας θυμάμαι στο πούλμαν όταν έπιανε το μικρόφωνο. Ασυναγώνιστος! Θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ξημέρωμα, επιστρέφοντας από ένα πολυήμερο ταξίδι μας στις σκανδιναβικές χώρες. Δεν είχαμε ανοίξει τα μάτια μας και ο Βαγγέλης πιάνει το μικρόφωνο «θα σας κάνω ξενάγηση», μας είπε, «αλλά επειδή σας βλέπω λίγο κοιμισμένους την αναβάλλω για όταν γυρίσουμε στον Βόλο».

Αντίο αγαπημένε μου φίλε Βαγγέλη. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και χαμόγελο. Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό σου Κούλα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά σου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου