ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυλαία για το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στον Βόλο

αυλαία-για-το-φεστιβάλ-παιδικού-και-εφ-565421

Σήμερα το απόγευμα τα επίσημα εγκαίνια παρουσία πλήθους παιδιών και ενηλίκων

Πλήθος δωρεάν δραστηριοτήτων πολιτισμού περιλαμβάνονται στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που έχει πανελλήνια εμβέλεια και εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, χορωδιακά, χορευτικά και μουσικά δρώμενα εγγράφονται στη φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 6 Απριλίου κατόπιν συνεργασίας της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου με τοπικούς φορείς. Το φεστιβάλ – θεσμός, που προάγει τη δημιουργική γνώση και προσελκύει πλέον επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ο φορέας που θα υποστηριχθεί φέτος είναι ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος».

Οι δράσεις που προγραμματίζονται και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές παρέχονται δωρεάν, με τους διοργανωτές να υπογραμμίζουν ότι το Φεστιβάλ αποτελεί προστιθέμενη αξία και για την τοπική οικονομία.

Το απόγευμα σήμερα 17.00 – 18.00 διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας με το ΚΔΑΠ – Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού «Αριστοτέλειο» με τη δράση «Του ήλιου τα καμώματα βλέπει το σύμπαν και γελά».

Στις 18.00 προγραμματίζονται, εξάλλου, τα επίσημα εγκαίνια του 4ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων η χορωδία των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου θα σηματοδοτήσει με τον δικό της τρόπο την έναρξη του Φεστιβάλ. Τη σκυτάλη παίρνει η παιδική χορωδία του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου υπό τη διεύθυνση της Βέρας Κυριακοπούλου. Τη βραδιά των εγκαινίων κλείνει το Ωδείο Μελωτρόπιο που παρουσιάζει την Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου «Sempre Viva», την παιδική – εφηβική χορωδία του Ωδείου Μελωτρόπιο και το παιδικό τμήμα της Βολιώτικης Χορωδίας μαζί με τη χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου σε γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου