ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παναγιώτης Μάργαρης: Τρόπος έκφρασης η μουσική

παναγιώτης-μάργαρης-τρόπος-έκφρασης-563808

Ο διακεκριμένος σολίστ μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή το μεθαυριανό ρεσιτάλ κιθάρας στο «Αχίλλειον»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο διεθνούς φήμης κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης πρωταγωνιστεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κλασικής κιθάρας μεθαύριο Σάββατο 6 Απριλίου στις 21.00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, διασκευασμένες μοναδικά από τον κορυφαίο Ελληνα κιθαρίστα, ο οποίος μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη μουσική και την καλλιτεχνική του πορεία. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ανέκδοτες συνθέσεις του Παναγιώτη Μάργαρη, καθώς και κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στη νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Guitar Galaxy», η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.

-Τι περιλαμβάνει η μεθαυριανή σας συνάντηση με το μουσικόφιλο κοινό του Βόλου;

Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι είναι μεγάλη χαρά για μένα, που μετά από αρκετό καιρό ξαναεμφανίζομαι στην πόλη του Βόλου που αγαπώ ιδιαίτερα. Η συναυλία του Σαββάτου έχει τίτλο «Με τη μαγεία της κλασικής κιθάρας» και θα παρουσιάσω διασκευές μου σε κομμάτια μεγάλων δημιουργών, όπως οι Nino Rota, Erik Satie, Beatles, Queen, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης κ.ά. Επίσης, θα ακουστούν για πρώτη φορά κομμάτια από την ερχόμενη δισκογραφική μου δουλειά, που έχει τίτλο «Guitar Galaxy», καθώς και κάποιες δικές μου ανέκδοτες συνθέσεις.

-Συνάντηση ζωής η γνωριμία με την κλασική κιθάρα;

Κλασική κιθάρα ξεκίνησα εντελώς συμπτωματικά. Σε ένα ταξίδι με τους γονείς μου είχα ακούσει κάποιον να παίζει τρομπέτα. Ζήτησα, λοιπόν, από τη μητέρα μου να μάθω τρομπέτα. Πήγαμε στο ωδείο της γειτονιάς μας, αλλά δεν υπήρχε το σχετικό τμήμα. Ετσι η υπεύθυνη μου πρότεινε να επιλέξω ανάμεσα σε κιθάρα και πιάνο, ωθώντας με προς την κιθάρα, γιατί «μεταφέρεται πιο εύκολα». Από καθαρή τύχη, λοιπόν, ασχολήθηκα με αυτό, που κατέληξε να είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

-Δρόμους έκφρασης συναισθημάτων ανοίγει η μουσική;

Η μουσική είναι για μένα τα πάντα. Ο τρόπος έκφρασής μου, το προσωπικό μου καταφύγιο, η αγάπη της ζωής μου και αισθάνομαι πραγματικά τυχερός, που έχω καταφέρει η καθημερινότητά μου να είναι μέσα στη μουσική.

-Ποια είναι τα μελλοντικά καλλιτεχνικά σας σχέδια;

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο νέος μου δίσκος με τίτλο «Guitar Galaxy», ενώ προετοιμάζομαι για κάποιες εμφανίσεις σε Αθήνα και περιφέρεια και φυσικά για την καλοκαιρινή μου περιοδεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου