ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο «επί σκηνής»

θέατρο-επί-σκηνής-555695

Η κοινωνική διάσταση του θεάτρου και του πολιτισμού στο σύνολό του, αναδεικνύεται μέσω των παραστάσεων που πραγματοποιούνται στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, από χθες έως τις 5 Δεκεμβρίου, για την υποστήριξη ανάδοχης οικογένειας παιδιού με αναπηρίες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παραστάσεων: σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ. θα παρουσιαστούν «Οι ηλικίες του έρωτα» και αύριο Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου οι «Ερωτικές αψιμαχίες» την ίδια ώρα. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, παρουσιάζει τη Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» και η είσοδος στις προαναφερθείσες παραστάσεις είναι ελεύθερη, ωστόσο, οι θεατές καλούνται να συνεισφέρουν οικονομικά για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Η Θεατρική Ομάδα «Επί σκηνής» ιδρύθηκε στο Βόλο το 1995. Δουλεύοντας ερασιτεχνικά, τα μέλη της ομάδας προσεγγίζουν το θέατρο από κάθε άποψη: ερμηνεία, σκηνοθεσία, συγγραφή κειμένων, σκηνογραφία, μετάφραση, μουσική. Τα προηγούμενα χρόνια, συνεργαζόμενοι με διάφορους πολιτιστικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, παρουσίασαν στο Βόλο, στο Πήλιο αλλά και σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, πολύ αξιόλογες παραστάσεις, μεταξύ των οποίων: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, «Ο εραστής» του Χάρολντ Πίντερ, «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Πήγαινε λοιπόν στυ Μόμο» του Μίχαελ Έντε, «Η δολοφονία του Μαρά» του Πέτερ Βάις (παρουσιάστηκε και στη Μακρόνησο), «Θάνατος και διάβολος» του Φρανκ Βέντεκιντ, «Ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι» του Τεννεσή Ουίλιαμς, «Στο φως της ασετιλίνης» από το ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Χριστόπουλου (παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πατρών).

Για το 2013 τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Επί σκηνής» επέλεξαν να παρουσιάσουν πέντε γνωστά μονόπρακτα σε δύο παραστάσεις. Η πρώτη παράσταση έχει το γενικό τίτλο: «Οι ηλικίες του έρωτα» και αποτελείται από τρία μονόπρακτα: «Το ραντεβού» του Ανδρέα Στάικου, «Ένα ηλιόλουστο πρωινό» των ισπανών αδελφών Κιντέρο και «Οι εραστές» του άγγλου Χάρολντ Μπριγκχάουζ. Μια τυχαία συνάντηση δύο νεαρών στο πάρκο, μια απρόσμενη νέα γνωριμία δυο παλιών γνωστών κι ένας έρωτας παντοτινός που αναζητεί την εκπλήρωσή του. Τρεις ηλικίες ζευγαριών, τρεις διαφορετικές οπτικές -ή μήπως έξι;- για τον έρωτα και τις σχέσεις.

Η δεύτερη παράσταση με τίτλο: «Ερωτικές αψιμαχίες» περιλαμβάνει τα πασίγνωστα μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ «Η αρκούδα» και «Πρόταση γάμου». Πρόκειται για τις κωμικές καταστάσεις που συχνά συνοδεύουν συγκρούσεις αλλά και ερωτικά ξυπνήματα που πυροδοτούνται από τη συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Αετόπουλος, Νικόλαος Κατούνης, Δημήτρης Κίτσιος, Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου, Αλέξιος Λόλας, Χαρά Μάγγου, Ευγενία Μουστάκα, Βάια Μπεκιώτη, Χριστίνα Μπίσδα, Μαρία Περαντζάκη, Κατερίνα Πρασσά, Παναγιώτης Σπανός, Μαρία Σταμπούλογλου και Μαρία Τεχνοπούλου. Οι παραστάσεις σκηνοθετήθηκαν από τη Χρυσάνθη Βασιλική Κορώνη. Η επιμέλεια της μουσικής είναι της Σόνιας Βλιώρα, η οποία τραγουδά συνοδεία του ακορντεονίστα Διακουμή Παπαδιακουμή.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας λειτουργεί από τις αρχές του 2012. Μέσα στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, έχει σημαντική και πολύμορφη δράση, ενώ έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του, εντός και εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες προσφοράς, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μεταξύ άλλων συμβάλλει στο να μην στερούνται οι ασθενείς τη φαρμακευτική αγωγή τους, ενώ συνεργάζεται με Συλλόγους υγείας για το κοινό όφελος όλων των ασθενών του Νοσοκομείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου