ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Στάθης Λιβαθινός νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο

ο-στάθης-λιβαθινός-νέος-καλλιτεχνικό-554000

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ορίστηκε ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη.

Η τοποθέτηση του Λιβαθινού στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού γίνεται μετά την καρατόμηση του Σωτήρη Χατζάκη.

Οι αρμόδιοι υπουργοί με δύο αποφάσεις τους ανακάλεσαν τον διορισμό του Σωτήρη Χατζάκη από τη
θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, όπως, επίσης, και τον διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε την «πρόωρη λύση τής θητείας τού Καλλιτεχνικού Διευθυντή και τού ΔΣ τού Εθνικού Θεάτρου εξ αιτίας παραβάσεων τού ιδρυτικού νόμου τού οργανισμού».

Μετά την απόφαση αυτή ο Σωτήρης Χατζάκης προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη

«Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός μού ζήτησε να φύγω, λέγοντας μου επί λέξει: Θέλουμε να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους» είχε πει στον Βήμα 99,5 ο κ. Χατζάκης, προσθέτοντας ότι τού μεταφέρθηκε ότι επρόκειτο για απόφαση του πρωθυπουργού και πως εάν δεν υπέβαλε την παραίτησή του, θα γινόταν έλεγχος στο Εθνικό Θέατρο από το ΣΔΟΕ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου