ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με εικαστικό χρώμα…

με-εικαστικό-χρώμα-55375

Με ζωντανή μουσική, γεύσεις και βραβεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο 12 Ιανουαρίου, στις 13:30, η καθιερωμένη εορταστική έκθεση καλλιτεχνών της πόλης, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. «Τα δώρα των Μάγων…καλλιτεχνών» ήταν το θέμα της φετινής έκθεσης, αφού ως δώρα προτείνονται οι καλλιτεχνικές ιδέες πάντα, ιδιαίτερα δε στη σημερινή γκρίζα συγκυρία όπου η φαντασία, το μεράκι, η δημιουργικότητα και η συμμετοχή, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Στο πλαίσιο αυτό η έκθεση αποτέλεσε το δώρο των ντόπιων καλλιτεχνών στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Οι ιδέες και οι προτάσεις τους συνδυάστηκαν αρμονικά με την ενεργό συμμετοχή εθελοντών – φιλοτέχνων και την προσφορά χορηγών, σε αυτή την γιορταστική έκθεση, η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ).

Η φετινή έκθεση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς υπολογίζεται ότι την επισκέφτηκαν πάνω από 500 άτομα, ενώ εκδηλώθηκε και ενδιαφέρον για αγορές έργων καλλιτεχνών. Επίσης, απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την ενδιαφέρουσα εικόνα που παρουσίαζαν τα έργα αλλά και το σύνολο της έκθεσης, σε σύγκριση με την περσινή, ενώ επαινετικά ήταν και τα σχόλια επισκεπτών από άλλες πόλεις που πέρασαν στο Βόλο τις μέρες των γιορτών .

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν το σύνολο σχεδόν της καλλιτεχνικής δημιουργίας της πόλης, αλλά και να αγοράσουν ενυπόγραφα καλλιτεχνήματα σε πολύ χαμηλές τιμές από το «Φιλανθρωπικό δέντρο», ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τους σκοπούς του Ειδικού Τετραθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και του Ορφανοτροφείου Βόλου. Όμως και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες είχαν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά σε αυτό το «ομαδικό καλλιτεχνικό ραντεβού», ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση των δύσκολων καιρών. Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσαν και τα παιδικά εργαστήρια του Σαββάτου όπου οι καλλιτέχνες Κατερίνα Σαμαρά και Τζοβάνι Αλμπίνο μύησαν τους μικρούς μαθητές στις ειδικές τεχνικές για την κατασκευή στολιδιών.

Η ολοκλήρωση της έκθεσης, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα γίνει με παραδοσιακές γεύσεις, τσίπουρα, λάδι και ελιά, για το «καλό ποδαρικό» στα καλλιτεχνικά της πόλης. Τα προϊόντα θα προσφέρει παραγωγός της περιοχής, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Έρρικα Πατρικίου και ο Ηλίας Χατζόγλου, το ντουέτο που εμφανίζεται συνεχώς και διαπρέπει φέτος σε μουσικούς χώρους του Βόλου και της Αθήνας. Επιπλέον την ίδια ώρα θα γίνει η βράβευση του διαγωνισμού για τις 3 καλύτερες βιτρίνες, γεγονός που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος. Οι τρεις καλύτερες βιτρίνες που θα βραβευτούν είναι των καταστημάτων «Αφή» (εσώρουχα), «Ηλιόπουλος» (Κοσμήματα) και «e-shop» (γυναικεία ενδύματα) που επέλεξε η ειδική κριτική επιτροπή, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα που συμμετείχαν, θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Εκατό καλλιτέχνες

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Βόλου, με τη συμμετοχή 100 περίπου καλλιτεχνών. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι ήδη πολύ γνωστοί, αρκετοί είναι οι νεώτεροι, κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι, καθώς και Βολιώτες της Αθήνας και του εξωτερικού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας.

Αναλυτικά συμμετείχαν οι ακόλουθοι καλλιτέχνες: Αγγελίδη Όλγα -Μαρία, Αγγελίδης Πασχάλης, Αγραφιώτη Λίλα, Αλεξίου Λήδα, Αλμπίνο Τζιοβάνι, Ανανιάδου Καρολίνα, Ανθούση Κατερίνα, Αντωνάκη Ελεάνα, Αραπάκη Ξένια, Αργυρίου Δημήτρης, Αρκουδογιάννη Ευρυδίκη, Βαγενάς Αλέξης, Βλάϊκου Μαριγώ, Βολιώτης Άρης, Βούλγαρη Βάσω, Βούλγαρης Βασίλης, Γιακμογλίδου Νεκταρία, Γκέκας Αστέρης, Γκέσκος Άλκης, Γκέσκος Αχιλλέας, Δημητριάδης Δημήτρης, Δουλκέρογλου Μαργαρίτα, Δραντάκης Παναγιώτης, Ερίσοβα Έλενα, Ηλία Κατερίνα, Θεολόγου Παλαιολόγος, Καλαμποκά Ουρανία, Κάλντας Αντρέας, Καλούτσα Βασιλική, Καλούτσα Θάλεια, Καμόσου Ελπινίκη, Καπέλας Βασίλης, Καραγκούνη-Βλαχάβα Στέλλα, Καραγκιούζης Ιωάννης, Καραστάθη Μάγδα, Κασσαβέτη Κατερίνα, Κατσούμπα Κατερίνα, Κόγκα Χαρά, Κομνηνός Κώστας, Κοντογιάννη Μελίτα, Κοντογιάννη Νατάσσα, Κοντούλης Σπύρος, Κοντούρη Ευφροσύνη, Κουλορίζου Στέλλα, Κουρκούβελος Γιώργος, Κούρκουλου Αγγελική, Λάκκα Καλλιόπη, Λάμπρου Φωτεινή, Μαυροειδή Βάντα, Μήτρας Μιχαήλ, Μητρουλά Μαρία, Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ, Μοζόρας Μιχάλης, Μοράρος Δημήτρης, Μουρατίδης Λάκης, Μπαζιάκα Κατερίνα, Μπαξεβανίδου Κάκη, Νικολού Βιβή, Νούτσος Θεόδωρος, Ντελάκος Απόστολος, Ξάνθου Αννίτα, Οικονόμου Λίτσα, Οικονόμου Νίτα, Παπαϊωάννου Γιάννης, Παππάς Χρήστος, Παπαχρήστου Πουλχερία, Παρμενίδου Ευγενία, Πασιά Λένα, Πάσχου Αφροδίτη, Πατσέας Βαγγέλης, Παυλής Μιχάλης, Πέρκα Βασιλική, Πλαβός Λευτέρης, Πλιάσσας Παναγιώτης, Ποδαροπούλου Νικολέτα, Ποδιάς Νίκος, Ρουσοπούλου Έφη, Σαμαλίδου Έλλη, Σαμαρά Κατερίνα, Σιψής Χρήστος, Σκεμπέ Ντέμα, Σκυργιάννη Έρη, Σταθάκη Χέϊντι, Σουλιώτου Αναστασία, Τελιόπουλος Γιώργος, Τερλίδου Ιωάννα, Τουλούδης Πέτρος, Τουρτούλας Λάκης, Τριανταφύλλου Μαρία, Χαλβές Κώστας, Χατζηθεοδώρου Έλενα, Χορδάκης Δημήτρης, Χούρυ Μάγκυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου