ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν μάθημα Swing

δωρεάν-μάθημα-swing-548870

Ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Lindy HopVolos διοργανώνει δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 20:00. Το μάθημα θα διαρκέσει μια ώρα, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του συλλόγου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην οδό Ανθίμου Γαζή 90 (με Κοραή) και έχει ως στόχο να εισάγει τους μαθητές στα βασικά βήματα του χορού και να δώσει την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τη χαρά χορεύοντας στην αυθεντική swing μουσική.

Το Lindy HopVolos δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Lindy Hop Greece (LHG) που έφερε στην Ελλάδα το Lindy Hop και τη swing φιλοσοφία το 2006. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα μέσω Facebook, e-mail, ή να απευθυνθούν στη γραμματεία της σχολής για να δηλώσουν την συμμετοχή τους. Δεν απαιτείται καμία άλλη εμπειρία στο χορό, μόνο άνετα ρούχα και παπούτσια, κέφι και χαμόγελο.

Το lindy hop είναι ο χορός στη swing μουσική. Είναι το πρώτο από όλα τα είδη swing χορού που γνωρίζουμε σήμερα και συνδέεται στενά με την big band swing μουσική των δεκαετιών 1920-1940. Χορευόταν και χορεύεται και σήμερα σε ζευγάρια (lead και follow) με πολλά στοιχεία αυτοσχεδιασμού και επικοινωνίας καθώς και βήματα από άλλους συγγενικούς χορούς (jazz steps, tap dance, Charleston κλπ). Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις μουσικές μεταβολές που επήλθαν το Lindy Hop εξαφανίστηκε. Αλλά πλέον αυτός ο retro χορός επανέρχεται με μπάντες νέο-swing και vintage στιλιστικές επιλογές εμπνέοντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα να χορέψουν πάλι στους swing ρυθμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου