ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Forbes: Ανταμ Σάντλερ, ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός

forbes-ανταμ-σάντλερ-ο-πιο-ακριβοπληρωμένο-545331

Ο Αμερικανός κωμικός Άνταμ Σάντλερ βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο 47χρονος Σάντλερ, πρωταγωνιστής στις πρόσφατες κωμωδίες “Jack & Jill” και “That’s My Boy”, εκθρόνισε τον Έντι Μέρφι από την πρώτη θέση καθώς, σύμφωνα με το περιοδικό, οι τελευταίες τρεις ταινίες του απέφεραν κατά μέσον όρο 3,40 δολάρια για κάθε δολάριο που πληρώθηκε.

Ο Μέρφι βρισκόταν πέρυσι στην κορυφή της λίστας με 2,30 δολάρια στο box office για κάθε δολάριο που κέρδισε.

Η Κάθριν Χέιγκλ βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τον Σάντλερ με 3,50 δολάρια, κατά μέσον όρο, για κάθε δολάριο που κέρδισε.

Η λίστα την οποία συντάσσει ετησίως το Forbes περιλαμβάνει τις τρεις τελευταίες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ένας ηθοποιός την τελευταία τριετία. Αυτή τη χρονιά, η λίστα έκλεισε την 1η Ιουνίου κι έτσι δεν περιλαμβάνει την ταινία του Σάντλερ με τίτλο “Μεγάλοι 2”, η οποία βγήκε τον Ιούλιο στους κινηματογράφους και πήγε καλά εισπρακτικά.

Το περιοδικό δεν ανέφερε πόσα χρήματα κέρδισε ο Σάντλερ από τις τρεις τελευταίες ταινίες του, αλλά ανέφερε ότι είναι από τους λίγους ηθοποιούς που εξακολουθούν να βγάζουν πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια για την κάθε ταινία.

Σύμφωνα με το Forbes, στη λίστα ελήφθησαν υπόψη η αμοιβή των ηθοποιών, ο προϋπολογισμός της ταινίας και τα έξοδά της προκειμένου να υπολογιστεί η μέση απόδοση του ηθοποιού για κάθε δολάριο που κερδίζει.

Τρίτη στη λίστα είναι η Ρις Γουίδερσπουν και τέταρτος ο Νίκολας Κέιτζ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου