ΛΑΡΙΣΑ

Ο κορυφαίος προπονητής Στάθης Τοπαλίδης παρουσιάζει το ζωγραφικό του έργο στην Ελασσόνα

ο-κορυφαίος-προπονητής-στάθης-τοπαλί-544715

Καλλιτέχνης στον στίβο και το χρώμα ο διακεκριμένος Βολιώτης προπονητής Στάθης Τοπαλίδης, ξεδιπλώνει το δημιουργικό του ταλέντο και παρουσιάζει τα ζωγραφικά του έργα στη νέα ατομική του έκθεση, που βρίσκεται προ των πυλών.

Αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου εγκαινιάζεται στις 20.00 στην αίθουσα «Βασιλείου Φαρμάκη» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ελασσόνας η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Τοπαλίδη.

Μετά τις μεγάλες διακρίσεις στον στίβο και τη μεγάλη πορεία που διήνυσε ως προπονητής της «dream team» των αθλητών της Ελλάδας, αρχικά ως ομοσπονδιακός και στη συνέχεια ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, παρουσιάζει με ανάλογη επιτυχία τα ζωγραφικά του έργα στο κοινό.

Ο Στάθης Τοπαλίδης, ο οποίος παρουσίασε τα έργα του στον Βόλο, εκφράζει την καλλιτεχνική διάσταση του πολύπλευρου ταλέντου του, υπογραμμίζοντας ότι έχει συμμετάσχει, μέχρι στιγμής, σε οχτώ ομαδικές εκθέσεις. «Ζωγράφιζα ως μαθητής, οι φίλοι μου έβλεπαν με ενθουσιασμό τα έργα μου, αλλά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο αντικείμενο», είπε. Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε ουσιαστικά μετά τη συνταξιοδότησή του, «γεμίζοντας ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου».

Τα θέματά του περιλαμβάνουν πολλές ενότητες αθλητικού περιεχομένου, αγιογραφίες, προσωπογραφίες, ιστορικά, γυμνά και πολλά ακόμη έργα, που καλύπτουν μεγάλη γκάμα. Επίσης περιλαμβάνουν προσωπογραφίες σύγχρονων θρύλων του στίβου, όπως Καθηνιώτης, Καλογιάννης, Προβελέγγιος, Λιαπής, φιλοτεχνημένες από το χέρι του δασκάλου, του ακούραστου προπονητή και πάνω απ’ όλα του ανθρώπου, που προσέφερε πολλά στον αθλητισμό.

Ανατρέχοντας στην πλούσια 22χρονη καριέρα του ανέφερε ότι «περισσότερα από 80 παιδιά άγγιξαν την Εθνική Ελλάδος και κάποια στιγμή ο βασικός κορμός της ήταν ο Βόλος. Στους δέκα διακριθέντες στο τριπλούν, οι έξι ήταν Βολιώτες», είπε.

Για τον ίδιο ο αθλητισμός και η τέχνη έχουν κοινή βάση και αφετηρία, ενώ όπως επισήμανε «και τα δύο απαιτούν αγάπη και αφοσίωση».

Η έκθεση του Στάθη Τοπαλίδη στην Ελασσόνα θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου και το ωράριο λειτουργίας είναι 11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ενωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας και της Ακαδημίας Ερευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου