ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις της Μικτής Χορωδίας Αγριάς

με-επιτυχία-οι-εκδηλώσεις-της-μικτής-χ-537260

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις διοργάνωσε η Μικτή Χορωδία Αγριάς την τελευταία εβδομάδα, στον πάντα φιλόξενο χώρο του ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά.

Η πρώτη συναυλία δόθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγριάς, που φιλοξενούνται σε κτίρια της Παιδόπολης Αγριάς. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και το θερμό χειροκρότημα του κοινού η ανταμοιβή των χορωδών και του μαέστρου κ. Βλάση Μαστρογιάννη.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς και στο έργο του σχολείου, ευχαρίστησε τους χορωδούς και τον μαέστρο για την προσφορά τους, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν στη διοργάνωση της συναυλίας.

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν η 21η χορωδιακή συνάντηση Αγριάς, που κάθε χρόνο διοργανώνει η Μικτή Χορωδία Αγριάς σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και διοργανώθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στον ίδιο χώρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος.

Πέρασαν σχεδόν 24 χρόνια από τότε που μια παρέα καλλίφωνων αποφάσισε να δημιουργήσει μια χορωδία για να τραγουδά τις χαρές της… στον ελεύθερο χρόνο της. Σίγουρα κανείς δεν σκεφτόταν τότε πόσο μακριά θα τους ταξίδευε το καράβι της μουσικής. Από το 1998 το …τιμόνι του καραβιού ανέλαβε ο μαέστρος Βλάσης Μαστρογιάννης. Η ιδέα πραγματοποίησης και συνέχισης του χορωδιακού θεσμού, που συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια, ανήκει σε εκείνον. Μαζί του η Χορωδία εκπροσώπησε και έκανε γνωστή την Αγριά μέσω της χορωδιακής μουσικής σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ετσι και φέτος η κοινή παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας, η μουσική, ένωσε για ακόμη μια φορά διάφορα σημεία της Ελλάδας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και μέσα σε θερμά χειροκροτήματα, σιγοτραγουδώντας μαζί με τους χορωδούς, το κοινό απόλαυσε δυο ώρες καλού, χορωδιακού τραγουδιού και μια όμορφη, μελωδική βραδιά.

Στη φετινή 21η χορωδιακή συνάντηση έλαβαν μέρος οι Δημοτική Χορωδία Αιγινίου, Πιερίας «Canto Olympus» υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καρυοφυλλίδη. Στο πιάνο Κων. Αγγελίδης, Ηλίας Μπίτσης.

Η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Αλεξανδρούπολης υπό τη διεύθυνση του Σάββα Γκριτζέλη, η Δημοτική Χορωδία Μώλου Φθιώτιδας υπό τη διεύθυνση και συνοδεία πιάνου από τον Αντώνη Μπαλή και η Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Βλάση Μαστρογιάννη. Στο πιάνο Ζέφη Κατσαρού, solist Μάρω Σταμοπούλου.

Οι διοργανωτές των παραπάνω εκδηλώσεων εκφράζουν «θερμές ευχαριστίες στο ίδρυμα Νικ. & Ελ. Πορφυρογένη για την παραχώρηση της αίθουσας, στο σωματείο Φίλοι της Χορωδίας Αγριάς για την ουσιαστική βοήθεια στην οργάνωση της 21ης χορωδιακής συνάντησης και στους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά και με προσφορές προϊόντων την εκδήλωση. Επίσης όλους τους χορωδούς και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση», ανανεώνοντας το ραντεβού για την 22η χορωδιακή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου