ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτογραφικές δημιουργίες στο «Δίαυλο»

φωτογραφικές-δημιουργίες-στο-δίαυλ-435564

Εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:30 στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Βόλου Δίαυλος, Τοπάλη 14 με Δημητριάδος, η έκθεση ασπρόμαυρης και έγχρωμης φωτογραφίας των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας που δραστηριοποιείται στο Κέντρο. Στη έκθεση παρουσιάζουν τα έργα τους είκοσι πέντε μέλη του τμήματος των αρχαρίων αλλά και προχωρημένων της Φωτογραφικής Ομάδας. Στο κοινό θα παρουσιαστούν συνολικά 100 φωτογραφικά έργα με διάφορα θέματα και τεχνοτροπίες.
Στην παραπάνω έκθεση που είναι η 30η κατά σειρά από την έναρξη λειτουργίας της ομάδας, παρουσιάζουν τα έργα τους οι Κώστας Αγγελόπουλος, Γιάννης Αετόπουλος, Δώρα Αντωνίου, Νίκος Βαγδούτης, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Περικλής Βουτσάς, Αντιγόνη Ευτυχιάδη, Ορέστης Κακλαμάνης, Παναγιώτης Καραΐσκος, Νίκη Καράσου-Καουνά, Σάββας Καρμανιώλας, Βανέτα Κατσικοπούλου, Νικόλαος Κοντονάτσιος, Αννη Κουτσιαρή, Εμμανουέλα Μανούσου, Αγγελος Μυλωνάς, Πελαγία Πετρίδου, Δήμητρα Σερμέτη, Νίκος Σιάμος, Ανέστης Τερζόπουλος, Γιάννης Τζανίδης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Κατερίνα Τσατσαρώνη, Νίκος Φιλιππαίος, Γιώργος Χατζηγιάννης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 30 Μαΐου.
Η φωτογραφική ομάδα του Διαύλου ξεκίνησε να λειτουργεί σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του Διαύλου τις αρχές του 1992. Η ανάγκη δημιουργίας της ομάδας γεννήθηκε απλά από την έλλειψη ενός φορέα που θα συσπείρωνε τους φίλους της φωτογραφικής τέχνης και θα γινόταν σημείο αναφοράς στη πόλη του Βόλου αλλά στην ευρύτερη περιοχή. Η αρχή έγινε μέσα από την προσπάθεια φίλων της φωτογραφίας σχεδόν χωρίς κανένα μέσα αλλά με πολύ φιλοδοξία και όνειρα για την προώθηση της φωτογραφίας στη πόλη. Οπλισμένοι μόνο με το μεράκι τους προσπάθησαν να προσεγγίσουν το αντικείμενο του πάθους τους: τη φωτογραφία.
Φιλοδοξία και προσδοκία της ομάδας ήταν και είναι να συναντηθούν οι φίλοι της φωτογραφικής τέχνης έχοντας ένα κοινό τόπο αναφοράς και να συσπειρώσουν όλους τους εραστές της τέχνης της φωτογραφίας. Ο σκοπός έγινε εφικτός μέσα από τα μαθήματα , τις συζητήσεις, τις παρουσιάσεις και το σχολιασμό των έργων τους, την ανακάλυψη του φωτογραφικού έργου διάσημων φωτογράφων, τις σχετικές διαλέξεις αλλά και φυσικά μέσα από τις εκθέσεις. O στόχος έγινε εφικτός στο πέρασμα του χρόνου και φέτος επανασχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού η προκήρυξη του δέκατου διαγωνισμού. Η διοργάνωση σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου του ετήσιου Πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας θεωρείται από τους φίλους της φωτογραφίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο ένα καλλιτεχνικό γεγονός. Οι διαγωνισμοί είχαν τεράστια επιτυχία και συγκέντρωσαν τα ευνοϊκότατα σχόλια από τα ειδικά περιοδικά του χώρου αλλά και τις καλύτερες εντυπώσεις από τους διαγωνιζομένους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου