ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Στο Χριστό στο κάστρο»

στο-χριστό-στο-κάστρο-535036

Για έβδομη χρονιά, το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, μεταφέρει στη σκηνή το διήγημα «Στο Χριστό στο κάστρο», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Θέατρο «Αχίλλειον».

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο κάστρο», διασκευασμένο και δραματοποιημένο, πλαισιωμένο με βυζαντινές ψαλμωδίες και παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, απευθύνεται τόσο σε παιδιά -που θα έχουν τη δυνατότητα μιας πιο άμεσης επαφής με το λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη- όσο και σε ενήλικες, δίνοντας σε όλους μας τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την έννοια του «θαύματος», να θυμηθούμε τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα θαύματα που τελούνται στη ζωή μας, είτε τα αισθανόμαστε, είτε περνούν απαρατήρητα, θαύματα, στα οποία πολύ συχνά, μπορεί και να είμαστε συμμέτοχοι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δακτυλάς, το τραγούδι ο Γιώργος Παπαδόπουλος, βιόλα παίζει η Ράνια Μπαλή και πιάνο η Φένια Καλαντζή.

Ερμηνεύουν οι: Δάφνη Αυγουστάκη, Αντώνης Αυλογιάρης, Μαρία Δεμερτζή, Παναγιώτης Διαμαντής, Φένια Καλαντζή, Ουρανία Καλιτζέου, Kωνσταντίνα Καραχρήστου, Mαρία Κατσίκη, Μενέλαος Κιζαντίδης, Άλκηστις-Ελένη Κοσμά, Θοδωρής Kωσταράς, Φιλομήλα Λέτσιου, Γιώτα Μαλαχιά, Δέσποινα Μαρκάκη, Ράνια Μπαλή, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Ειρήνη Μπρόζου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κική Παπαζήση, Mαρία Παπαζήση, Κατερίνα Πατσογιάννη, Γλυκερία Τζήκα, Φίλιππος Φράγκος.

O Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης υπήρξε μια τραγική προσωπικότητα της νεότερης Ελλάδας με τόσο πολλές όψεις που ακόμη τον ανακαλύπτουμε. Έζησε μόνος, απένταρος, πιστός στην τέχνη, αδιάφορος για τα χρήματα και την κοινωνική ένταξη, μοίρασε τη ζωή ανάμεσα στα καπηλειά και στις εκκλησίες, σχεδόν ρακένδυτος, υπήρξε πάντα ένας τεχνίτης της γλώσσας και της αφήγησης, που δημιούργησε μια τεράστια πνευματική παρακαταθήκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου