ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο η Μαρία Φαραντούρη

στο-βόλο-η-μαρία-φαραντούρη-851206

Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, το Κέντρο Διεθνών Μουσικών Σπουδών «Ωδείο Φουντούλη» και τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και εντάσσεται στο «Φεστιβάλ Μεσογειακής πόλης-Βόλος 2010» που θα πραγματοποιηθεί ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, Μαρία Φαραντούρη. Στην εκδήλωση που τιτλοφορείται «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…», θα ακουστούν με μοναδικό τρόπο αξέχαστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι από εξαιρετικούς σολίστ και πολύ γνωστούς μουσικούς, με τη συνοδεία δύο πασίγνωστων χορωδιών του Βόλου, της Βολιώτικης Χορωδίας και της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών του Ν. Μαγνησίας, ενώ το χορευτικό μέρος θα το καλύψουν οι ομάδες Χορού του «Διαύλου».
Οι προετοιμασίες όλων των συντελεστών έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και αξίζει να σημειωθεί ότι με τη χρήση της τεχνολογίας θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό οπτικοακουστικό οδοιπορικό, για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι σε γιγαντοοθόνη. Ο πρόεδρος τους Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας κ. Κων. Σκριάπας, δήλωσε ότι «το μεγάλο αυτό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, αποτελεί συνέχεια άλλων μεγάλων και ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων, που διοργάνωσε ο Σύλλογος πρόσφατα, όπως στο Ν. Καββαδία, στη Σοφία Βέμπο και τον Στ. Καζαντζίδη, εκδηλώσεις οι οποίες ήδη παρουσιάζονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, λόγω της ξεχωριστής ποιότητας και αισθητικής τους. Σε ό,τι αφορά το αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, θα είναι μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του συνθέτη, τα οποία θα παρουσιάσουν με μοναδικό τρόπο όλοι οι καλλιτέχνες, που συνεργάζονται στενά, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου