ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέταρτο «Κορίτσι με το Τατουάζ» ετοιμάζει εκδοτικός οίκος στη Σουηδία

τέταρτο-κορίτσι-με-το-τατουάζ-ετοιμ-533804

Ένα τέταρτο βιβλίο στη σειρά Millennium («Το Κορίτσι με το Τατουάζ») ετοιμάζει σουηδικός εκδοτικός οίκος. Το βιβλίο ανέλαβε να γράψει ο Ντέιβιντ Λάγκερκραντς, καθώς ο Στιγκ Λάρσον δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το τέταρτο μυθιστόρημά του πριν πεθάνει (το 2004).

Το βιβλίο αναμένεται να εκδοθεί τον Αύγουστο του 2015 και σε αυτό θα πρωταγωνιστούν και πάλι η Λίσμπεθ Σαλάντερ και ο Μίκαελ Μπλομκβίστ.

Η Έβα Γκέντιν του εκδοτικού οίκου Norstedts δήλωσε: «Αποφασίσαμε να αφήσουμε κάποιον άλλο να αναλάβει και να πει τι συνέβη μετά».

Η αστυνομική σειρά βιβλίων του Λάρσον Millennium περιλαμβάνει τα εξής βιβλία: Το Κορίτσι με το Τατουάζ, Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά, Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήγκας.

Ο Λάγκερκραντς δήλωσε ότι έχει ήδη αρχίσει να γράφει το μυθιστόρημα και τόνισε ότι ο κόσμος του Λάρσον είναι «φανταστικός».

Ωστόσο, ο εκδοτικός οίκος δεν έχει πρόσβαση στο ημιτελές μυθιστόρημα του Λάρσον, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της συντρόφου του, Ίβα Γκάμπριελσον.

Αν και η Γκάμπριελσον υπήρξε επί 32 χρόνια σύντροφος του Λάρσον, μετά τον θάνατό του εκείνη δεν δικαιούται τίποτα από την περιουσία του, σύμφωνα με τον νόμο της Σουηδίας, αφού δεν ήταν παντρεμένοι και δεν υπήρχε ούτε διαθήκη.

Η Γκάμπριελσον έχει ξεκινήσει δικαστική διαμάχη με την οικογένεια του Λάρσον.

Ο Τζον Χένρι Χόλμπεργκ, ο οποίος πρόσφατα μετέφρασε μία από τις πρώτες ιστορίες του Λάρσον δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο συγγραφέας είχε να γράψει μόνο 120 σελίδες μέχρι να τελειώσει το τέταρτο βιβλίο του.

«Λέγεται ότι υπάρχει ένα λάπτοπ και ότι σε αυτό υπάρχει ό,τι είχε τελειώσει, ή ό,τι είχε γράψει από το βιβλίο. Δεν έχω λόγους να αμφισβητώ πως όταν είπε ότι είχε γράψει τα 2/3 του βιβλίου το εννοούσε» είπε.

Ο Λάρσον συνήθιζε να γράφει πρώτα το τέλος των μυθιστορημάτων του και στη συνέχεια να προχωρά προς την αρχή.

Η τριλογία έχει πουλήσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου