ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μνήμη Βυζαντίου

μνήμη-βυζαντίου-531206

Στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μνήμη Βυζαντίου», η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης του Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου κ. Χρύσα Δραντάκη, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», την Τρίτη 12 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. Την εκδήλωση θα τιμήσουν δύο εκλεκτοί επιστήμονες: ο κ. Κωνσταντίνος Π. Χαραλαμπίδης, ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ και ο κ. Σάββας Ε. Τσιλένης, προϊστάμενος στο Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας και Διοικητικής Μέριμνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Χαιρετισμοί.

Τραγούδι: «Πόλη Κων/πολη». Ερμηνεύει η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αθηνά Μακεδών. Συνοδεύει στο κανονάκι η Ειρήνη Ντελή, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες από τον Κων/νο Π. Χαραλαμπίδη, ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ. με θέμα «Καλλιτεχνικές και θεολογικές παρατηρήσεις στο ζωγραφικό διάκοσμο της Μονής της Χώρας στην Κων/πολη». Στη συνέχεια ο Σάββας Ε. Τσιλένης, Δρ αρχιτέκτων, πολεοδόμος Ε.Ι.Ε. (Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών), θα αναπτύξει το θέμα «Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης κατά τον 19ο αιώνα».

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση θεατρικού αποσπάσματος με θέμα την Αλωση της Πόλης, από τη θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, σε κείμενο και σκηνοθεσία Δ. Νάνου. Την εκδήλωση συντονίζει η Βάσσα Παρασκευά, Δρ Θεολόγος, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου