ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Χριστός στο Κάστρο

ο-χριστός-στο-κάστρο-529530

Την παράσταση «Ο Χριστός στο Κάστρο», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά, παρουσιάζει σήμερα στην Αγριά το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου «Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ». Η παράσταση θα δοθεί σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Γεωργιάδειο Δημοτικό Σχολείο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται για έβδομη συνεχή χρονιά, επιβεβαιώνοντας την αγάπη μικρών και μεγάλων στο διαχρονικό λόγο του Παπαδιαμάντη.

Στην παράσταση ο λόγος συναντά τη μουσική, καθώς η δραματοποίησή του πλαισιώνεται από βυζαντινές ψαλμωδίες, παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη μουσική. Γι’ αυτό και στη σκηνή, εκτός των μελών του Θεατρικού Εργαστηρίου που ερμηνεύουν τους ρόλους τους, συμμετέχουν ζωντανά ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο τραγούδι, η Ράνια Μπαλή στη βιόλα και η Φένια Καλαντζή στο πιάνο. Ερμηνεύουν οι: Δάφνη Αυγουστάκη, Αντώνης Αυλογιάρης, Μαρία Δεμερτζή, Παναγιώτης Διαμαντής, Φένια Καλαντζή, Ουρανία Καλιτζέου, Κωνσταντίνα Καραχρήστου, Μαρία Κατσίκη, Μενέλαος Κιζαντίδης, Άλκηστις – Ελένη Κοσμά, Θοδωρής Κωσταράς, Φιλομήλα Λέτσιου, Γιώτα Μαλαχιά, Δέσποινα Μαρκάκη, Ράνια Μπαλή, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Ειρήνη Μπρόζου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κική Παπαζήση, Μαρία Παπαζήση, Κατερίνα Πατσογιάννη, Γλυκερία Τζήκα, Φίλιππος Φράγκος.

Στο μεταξύ, από μελωδικές φωνές μαθητών των σχολείων «Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου Saint Joseph» και Ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου «Προμηθέας», πλημμύρισε τις προηγούμενες ημέρες το εμπορικό κέντρο του Βόλου. Οι Χορωδίες των δύο σχολείων έδωσαν χριστουγεννιάτικες συναυλίες στην πλατεία του Αγ.Νικολάου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο: «Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ». Και οι δύο Χορωδίες έδωσαν την υπόσχεση για συμμετοχή και του χρόνου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, στέλνοντας ευχές για υγεία και προκοπή, αλλά και μηνύματα για συμμετοχή όλων στα δρώμενα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου