ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φιλοζωικά μηνύματα

φιλοζωικά-μηνύματα-529518

Μεγάλη γιορτή έγινε την περασμένη Κυριακή μετά τη θεία λειτουργία στο Δεληγεώργειο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νεκτάριου Ν. Ιωνίας, όπου παρουσιάσθηκε το βιβλίο, για ζωόφιλους, του Νικόλα Δεληγεώργη, στα παιδιά του κατηχητικού.

Η Κατηχήτρια θεολόγος Ελισάβετ Γεωργούλα ανέφερε ότι: «αγαπάμε τα ζώα επειδή είναι δημιουργίες του Θεού, όπως εμείς. Επειδή μας αγαπούν και αυτά και μας δείχνουν την αγάπη τους με πολλούς τρόπους. Ο κ. Νίκος Δεληγεώργης, ένας άνθρωπος γνωστός για την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση του στην πόλη μας με το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αφων Δεληγεώργη», μας δείχνει με το συγγραφικό του χάρισμα και το βιβλίο του «Η Λουλού – ένα θαυμάσιο σκυλάκι» και μια άλλη πλευρά της προσωπικότητάς του, την ευαισθησία του απέναντι στα ζώα. Και διδάσκει σε όλους το πνεύμα της φιλοζωίας και τη χρησιμότητα των οικόσιτων ζώων στη ζωή της οικογένειας για τη δημιουργία συναισθημάτων».

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο πατήρ Κωνσταντίνος Στάμος, ο οποίος ανέφερε ότι: «στην αγάπη και την «επίβλεψη» του Θεού προς τον κόσμο μας πρέπει να ανταποκρινόμαστε και εμείς, αγαπώντας τα ζώα, το περιβάλλον και την άλογη κτίση. Έχουν και αυτά ψυχή… Όλα μας διδάσκουν την αγάπη και τη δοξολογία προς το Θεό μας». Στο τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου, Νικόλας Δεληγεώργης, ευχαρίστησε τους προλαλήσαντες, αναφέρθηκε εν συντομία στο σκοπό της συγγραφής αυτού του βιβλίου για ζωόφιλους και δώρισε στα παιδιά αυτό το βιβλίο, με την ευχή να το διαβάσουν και οι γονείς τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου