ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικά αφιερώματα

μουσικά-αφιερώματα-525284

Ο μεγάλος μας μουσουργός Μάνος Χατζιδάκις και ο «Βαπτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο γνωστή Ελληνική Οπερέτα, αποτέλεσαν την αφορμή για τη νέα σύμπραξη της Βολιώτικης Χορωδίας (πρόεδρος Μπ. Σκυργιάννης), της Χορωδίας Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας (πρόεδρος Γ. Τουφεξής) και του Δικτύου «Περραιβία» (πρόεδρος Κων. Σκριάπας).

Στη εκδήλωση αυτή συμμετέχουν οι εξαιρετικοί σολίστες – ερμηνευτές Κατερίνα Αποστολοπούλου και Νίκος Παρθένης ενώ η ορχήστρα θα απαρτίζεται από τους καλύτερους μουσικούς της πόλης του Βόλου, σε επιμέλεια βίντεο προβολών του μόνιμου συνεργάτη των διοργανωτών κ. Γεώργιο Τζήκα, χορογραφίες, κείμενα κλπ.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, της οποίας οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα χαρακτηρίζεται από ποιότητα και αισθητική, αντάξια και του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, όσο και του απαιτητικού κοινού του Βόλου.

Στη δεύτερη μεγάλη μουσική παράσταση που θα αφορά την πιο γνωστή Ελληνική Οπερέτα, τον «Βαπτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, οι προετοιμασίες της οποίας έχουν, ήδη, αρχίσει από τις αρχές του 2015 και που θα παρουσιαστεί στο κοινό του Βόλου στο τέλος του 2015, συμπράττει η Βολιώτικη Χορωδία (υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Στάσας Τζάλλα) και το Δίκτυο «Περραιβία».

Οι παραπάνω φορείς θα παρουσιάσουν μέσα σε μια πανδαισία μουσικής, πρόζας, χορογραφιών, ερμηνείας, κοστουμιών εποχής και εξαιρετικών σολίστ, ένα έργο που χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή, την εποχή της άνθησης της Ελληνικής Οπερέτας και που αγαπήθηκε τόσο από το ελληνικό κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί το σπουδαίο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που για δεκαετίες προφέρουν στην πόλη του Βόλου οι παραπάνω χορωδίες (Βολιώτικη και Εκπαιδευτικών) που έχουν κοινή μαέστρο, την εξαιρετική και πολύ γνωστή στο χώρο της χορωδιακής μουσικής κ. Στάσα Τζάλλα και τις χαρακτηρίζει τόσο η ποιότητα, όσο και η ποικιλία των μουσικών αναζητήσεων.

Στο μεταξύ, το Δίκτυο «Περραιβία» διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Πανελλήνιο Συνέδριο για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου, το οποίο προβλέπεται να συγκεντρώσει τους καλύτερους επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, που ασχολούνται με τη διάσωση και την Ψηφιοποίηση του Ελληνικού Πολιτισμού. Πληροφορίες Κων. Σκριάπας τηλ. 6974-881944, πρόεδρος Δικτύου «Περραιβία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου