ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ομάδα «Οραμα» παρουσιάζει…

η-ομάδα-οραμα-παρουσιάζει-52440

Την φωτογραφική δουλειά του Κώστα Παπαϊωάννου, με τίτλο «Περιπλανήσεις στην κλίμακα του γκρι» θα παρουσιάσει η ομάδα ORAMA την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ., στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17, 1ος όροφος). Η παρουσίαση απαρτίζεται από φωτογραφίες τραβηγμένες την περίοδο 2011-2012, στο πλαίσιο ενός project, που αφορά τα χωριά του νομού Φλώρινας. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό, που επιχειρεί να παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητες του τόπου και τη ζωή των κατοίκων του.

«Μια αναπαράσταση, που μας υπενθυμίζει το πώς είναι η ζωή εδώ».

Ο Κώστας Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1977 στην Φλώρινα. Είναι ανεξάρτητος φωτογράφος στον χώρο της φωτοειδησεογραφίας και του κοινωνικού ρεπορτάζ και μέλος της φωτογραφικής ομάδας «Orama». Έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα φωτογραφίας της Ν.Ε.Λ.Ε. Φλώρινας και σειρά σεμιναρίων γύρω από την καλλιτεχνική και την εφαρμοσμένη φωτογραφία. Από το 2007 διδάσκει φωτογραφία στα φωτογραφικά τμήματα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Είναι επικεφαλής της φωτογραφικής ομάδας «Ροές» και έχει διατελέσει υπεύθυνος συντονισμού στο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών. Από σχολικό έτος 2010-2011 διδάσκει φωτογραφία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης. Από το 2011 είναι επιμορφωτής της φωτογραφικής ομάδας του Ε.Σ. Αμύντα Αμύνταιου.

Έχει πραγματοποιήσει ένα διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας για αρχάριους, δύο workshop με θέμα: «Αστικό τοπίο – Εικόνες της πόλης» μια διάλεξη με θέμα: «Η φωτογραφία πέρα από την αναπαράσταση» και μια σειρά διαλέξεων με θέμα «Μέθοδοι ανάγνωσης και κριτικής της φωτογραφίας» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του «Φωτογραφικού Χειμώνα» στη Φλώρινα, ενός ετήσιου φεστιβάλ πανελλήνιας εμβέλειας με πληθώρα εκδηλώσεων. Έχει διατελέσει μέλος τεσσάρων κριτικών επιτροπών, σε τρεις πανελλήνιους και έναν μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου