ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Λαογραφικό Μουσείο του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό

το-λαογραφικό-μουσείο-του-13ου-νηπιαγωγ-523558

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου το Λαογραφικό Μουσείο του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Η ιδέα της δημιουργίας του προέκυψε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της διαθεματικής προσέγγισης «Λαϊκός Πολιτισμός».

Πρόκειται για μια ιδέα των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου Σδρούλια Ευαγγελία, Αγερώτη Αρίστη και Μαστέλλου Αθηνά, η οποία ωστόσο έγινε πραγματικότητα χάρη στην συμβολή των γονέων των νηπίων, οι οποίοι με πολύ μεγάλη χαρά δέχτηκαν να φέρουν αντικείμενα του λαϊκού μας πολιτισμού στο νηπιαγωγείο μας.

Υφαντά, μαγειρικά σκεύη, παραδοσιακές φορεσιές, οικιακά σκεύη, εξαρτήματα υφαντικής και γνεσίματος βρήκαν τη θέση τους στο μουσείο και πλαισιώθηκαν από έργα των παιδιών εμπνευσμένα από τις γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Το Λαογραφικό Μουσείο επισκέφτηκαν οι γονείς των νηπίων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία και την εξέλιξη του προγράμματος, καθώς και για την παιδαγωγική αξία και τις μαθησιακές εμπειρίες που απέκτησαν τα παιδιά κατά τη δημιουργία των πρωτότυπων έργων τους, τα οποία αποτέλεσαν όχι μόνο εκθέματα του μουσείου μας, αλλά και μέρος της έκθεσης «Μια φορά κι έναν καιρό αλλά… και τώρα στο Νηπιαγωγείο. Λαϊκός πολιτισμός στην Προσχολική Εκπαίδευση».

Το Λαογραφικό Μουσείο επισκέφτηκαν επίσης η κ. Τζένη Μωραΐτη Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και ο κ. Αντώνης Αντωνίου υπεύθυνος Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου