ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μόνο διαδικτυακά η σημερινή συναυλία των Ράινχολντ Φριντλ και Κωστή Δρυγιανάκη στον Βόλο

μόνο-διαδικτυακά-η-σημερινή-συναυλία-522646

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Ορθόδοξη Μαρτυρία» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού διοργανώνει, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30, συναυλία με τον γνωστό Γερμανό πιανίστα και συνθέτη Ράινχολντ Φριντλ (πιάνο) και τον βολιώτη συνθέτη Κωστή Δρυγιανάκη (ζωντανά ηλεκτρονικά), που παρουσιάζουν υλικό από την επερχόμενη συνεργασία τους. Λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας και σημαντικών τεχνικών δυσκολιών που προέκυψαν, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μόνο διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της είναι https://us06web.zoom.us/s/83812636742.

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία θα αποτελείται αποκλειστικά από ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Ράινχολντ Φριντλ θα παρουσιάσει ένα εισαγωγικό κομμάτι σόλο με τις περίφημες τεχνικές του στο εσωτερικό του πιάνου ενώ στο δεύτερο οι δυο μουσικοί θα συμπράξουν. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Ράινχολντ Φριντλ γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε σύνθεση και πιάνο με τον Βίτολντ Σαλόνεκ, τον Μάριο Μπερτοντσίνι, τον Άλαν Μαρκς και τον Αλεξάντερ φον Σλίπενμπαχ. Σπούδασε επίσης μαθηματικά στη Στουτγάρδη και το Βερολίνο και έκανε το διδακτορικό του σχετικά με τις υπολογιστικές μεθόδους στη μουσική με έμφαση στο έργο του Ιάννη Ξενάκη, στο Λονδίνο. Είναι η ψυχή των συγκροτημάτων Zeitkratzer («Γραντζουνιά στο χρόνο») και Piano inside out («Πιάνο μέσα έξω»), που έχουν δεχτεί εξαιρετικά εγκωμιαστικές κριτικές στο χώρο της σύγχρονης μουσικής.

Ο Κωστής Δρυγιανάκης γεννήθηκε στο Βόλο το 1965. Σπούδασε Φυσική (Α.Π.Θ.) και Κοινωνική Ανθρωπολογία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), ενώ στη μουσική είναι πρακτικά αυτοδίδακτος. Είναι δραστήριος ως συνθέτης και ως παραγωγός δίσκων από την δημιουργία του σχήματος Οπτική Μουσική (1984 – 1998) και έχει στο ενεργητικό του έναν ικανό αριθμό δισκογραφικών εκδόσεων, τόσο στο χώρο της πειραματικής ηλεκτροακουστικής μουσικής όσο και σε αυτόν της μουσικής εθνογραφίας.

Ο Ράινχολντ και ο Κωστής συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη πριν μερικά χρόνια και άρχισαν να ανταλλάζουν ηχογραφήσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Ράινχολντ είχε την ευκαιρία να ξαναψάξει τη συλλογή των δίσκων του και ενθουσιάστηκε με τις τελευταίες κυκλοφορίες του Κωστή. Προέκυψε αμέσως σχέδιο για συνεργασία που τίθεται σε τροχιά στο Βόλο ήδη αυτό το καλοκαίρι. Απολαύστε τους πρώτους καρπούς αυτής της νέας συνεργασίας!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου