ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γέμισε παιδιά το θέατρο Ν. Ιωνίας

γέμισε-παιδιά-το-θέατρο-ν-ιωνίας-522466

Αφιερωμένη στη θάλασσα η γιορτή λήξης των Κατηχητικών της Μητρόπολης

Το έργο των Κατηχητικών και το θεμελιώδη ρόλο της οικογένειας σε κοινωνικό επίπεδο υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στη διάρκεια της γιορτής λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της τοπικής Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.

Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη και ευχαρίστησε τις οικογένειες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια της Εκκλησίας και επεσήμανε ότι «χάρη σ’ αυτή, την Χριστιανική οικογένεια, την οποία η Εκκλησία μας στηρίζει με ποικίλες δράσεις, η κοινωνία μας αντέχει τόσα χρόνια στην κρίση, γιατί κρατά τη συνοχή, προσφέρει κουράγιο και ασφάλεια, σκορπάει ελπίδα…».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «λίγα χρόνια πριν, κάποιοι διακήρυτταν ότι τα κατηχητικά τελείωσαν, έκλεισαν τον ιστορικό τους βίο. Ομως, αποδεικνύεται διαρκώς ότι ζουν και θα ζουν, γιατί είναι έργο της Εκκλησίας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται άοκνα και τα κρατούν ζωντανά».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι το κατηχητικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας συνεχίζεται και το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις του Αγίου Λαυρεντίου, που είναι έτοιμες να υποδεχθούν και φέτος εκατοντάδες παιδιά και να τους προσφέρουν αξέχαστες ημέρες πραγματικής και ουσιαστικής χαράς, σε ένα τόπο μοναδικού φυσικού κάλους.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα μέλη των κατηχητικών συντροφιών των ενοριών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως και Αγίου Δημητρίου Βόλου, παρουσιάζοντας θεατρικά δρώμενα. Η παιδική και νεανική Χορωδία της Μητρόπολης απέδωσε τραγούδια αφιερωμένα στη θάλασσα, ενώ παραδοσιακά και χορευτικά συγκροτήματα των ενοριών Αγίου Σπυρίδωνος, Μεταμορφώσεως, Ευαγγελιστρίας, Αγίας Αικατερίνης Βόλου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου, Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς και Γεννήσεως της Θεοτόκου Φυτόκου, χόρεψαν παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου