ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ονοματοθεσία Δεληγεώργειου Πνευματικού Κέντρου στον Ναό Αγίας Αννας

ονοματοθεσία-δεληγεώργειου-πνευματι-519585

Μία ακόμη δωρεά πραγματοποίησε το κοινωφελές ίδρυμα Δεληγεώργη

Στον Ιερό Ναό Αγίας Αννας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή η ονοματοθεσία του Δεληγεώργειου Πνευματικού Κέντρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η ονοματοθεσία. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξήρε το έργο και την προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος προς την Εκκλησία και γενικότερα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης την άριστη συνεργασία που έχει επί μια εικοσαετία με τον Νικόλα Δεληγεώργη πρόεδρο του ιδρύματος.

Στη συνέχεια ο Νικόλας Δεληγεώργης μίλησε για τη σπουδαιότητα των Πνευματικών Κέντρων, «όπου δημιουργούμε σε διάφορες ενορίες, συνολικά δεκαέξι μέχρι σήμερα, που αποτελούν εστίες κοινωνικής συνάντησης, μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των νέων».

Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ύπαρξη και τη διάκριση του Ελληνισμού της διασποράς ανά τον κόσμο. Είπε χαρακτηριστικά ότι «είδα στους Αγίους Τόπους που πήγα σε Γαλιλαία, Κανά, Βηθλεέμ, Ιερουσαλήμ κ.ά. ότι κυμάτιζε η ελληνική σημαία. Ποιος την αναρτούσε; Ιερείς ορθόδοξοι φύλακες του Χριστού, όπως αποκαλούνται. Τετρακόσια χρόνια οθωμανικής κατοχής , ποιος διέσωσε τον Ελληνισμό; Τα κρυφά σχολεία. Ποιοι δίδασκαν; Οι παπάδες. Εδώ σε μας ο Ανθιμος Γαζής, ο Κωνσταντάς κ.ά. ήσαν ιερωμένοι και εκείνοι με άλλους διατήρησαν και δίδαξαν την ελληνική γλώσσα. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι ένα, δεν είναι δυνατόν να χωριστούν. Μόνο ενωμένοι δύνανται να επιβιώνουν και να υφίστανται σε όλο τον κόσμο. Κάτω τα χέρια από την Εκκλησία».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε πινακίδα του Δεληγεώργειου Πνευματικού Κέντρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου