ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φαντασμαγορικές παραστάσεις

φαντασμαγορικές-παραστάσεις-517421

Σημαντικές παραστάσεις μπαλέτου θα προβληθούν την καινούργια χρονιά στο Αχίλλειο, σε απευθείας σύνδεση με την Royal Opera του Λονδίνου. Τη σεζόν 2013-2014 το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τρεις ακόμα εξαιρετικές παραγωγές, τις οποίες εξασφάλισε για την Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Οι παραστάσεις θα μεταδοθούν από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα και είναι η περίφημη «Zιζέλ» του Marius Petipa σύμφωνα με τη χορογραφία των Jean Coralli και Jules Perrot, στις 27 Ιανουαρίου 2014, «H ωραία κοιμωμένη» του Marius Petipa, στις 19 Μαρτίου 2014 και το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Christopher Wheeldon, στις 28 Απριλίου 2014.

Στο μεταξύ, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης προβολής, επαναλήφθηκε με ανάλογη επιτυχία η μαγνητοσκοπημένη γιορτινή παράσταση «Ο Καρυοθραύστης» του Peter Wright σε μουσική Πιότρ Ίλιτς Τσαικόφσκι.

Η συγκεκριμένη παράσταση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής συνεργασίας με το Royal Ballet, το διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, που εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14, μεταδίδοντας πέντε συνολικά σπουδαίες παραστάσεις. Η παράσταση μπαλέτου «Καρυοθραύστης» είναι η δεύτερη που μεταδίδεται στο πλαίσιο του νέου δικτύου του ΑΝΤΕΝΝΑ σε συνεργασία με το Θέατρο του Κόβεν Γκάρντεν.

Το πρόγραμμα προτάθηκε και στο Δήμο Βόλου και η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου.

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το αγαπημένο υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, μεταδίδει το πνεύμα των γιορτών και χαρίζει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους θεατές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου