ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στην οικογένεια

αφιέρωμα-στην-οικογένεια-513824

Εκδήλωση του Συλλόγου Σοφαδιτών στην Ελληνογαλλική Σχολή «Αγιος Ιωσήφ»

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας με τίτλο «Η οικογένεια χθες και σήμερα» (μέσα από τα έργα της Θεσσαλής συγγραφέως Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη «Ο Γάμος» και «Το επίθετο της Εύας»).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» και τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου, με τη στήριξη των ΓΑΚ Μαγνησίας και του Α’ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, αναφερόταν στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη οικογένεια, όπως παρουσιάζονται στα δύο έργα της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη.

Κύρια ομιλήτρια ήταν η Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα, φιλόλογος, η οποία ανέπτυξε το παραπάνω θέμα. Εισαγωγικά μίλησαν η Δρ Αννίτα Πρασσά, Προϊσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας και η Κίρκη Παπαδήμα, Πρόεδρος Α’ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, ενώ αποσπάσματα από τα δύο έργα διάβασαν οι ηθοποιοί Αμαλία Γκιζά και Βασίλης Μητσάκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα που μάγεψε το κοινό και που απέδωσε η σολίστ και καθηγήτρια Μουσικής του Δημοτικού Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ» Σοφία Καγιά, συνοδευόμενη από τον Νίκο Παναγιωτίδη στην κιθάρα. Συντονίστρια της εκδήλωσης, ήταν η Δρ Μαρία Φλετορίδου, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας. Τον ενθουσιασμό της για το πλούσιο και άρτια οργανωμένο πρόγραμμα εξέφρασε η συγγραφέας των δύο έργων, Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη, που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, που πραγματικά απόλαυσε μια ουσιαστική και ευχάριστη παρουσίαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου