ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκλεψαν την παράσταση οι μαθητές του Βόλου

εκλεψαν-την-παράσταση-οι-μαθητές-του-β-512637

Εκλεψαν και φέτος την παράσταση οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας που συμμετείχαν στη Γιορτή Παιδείας 2015. Οι μαθητές αποκάλυψαν το πολύπλευρο ταλέντο τους στις εκδηλώσεις που έγιναν από τις 4 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, σε ροκ πάρτι στην παραλία της πόλης, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Την αυλαία της τελετής λήξης της γιορτής άνοιξε παράσταση μοντέρνου χορού με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία όπως το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το 4ο και το 7ο Γυμνάσια Βόλου.

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου και των Γυμνασίων Βελεστίνου και Τσαγκαράδας, φόρεσαν παραδοσιακές στολές και παρουσίασαν επί σκηνής παραδοσιακούς χορούς.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, ήταν όταν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και των 6ου και 7ου Γυμνασίων Βόλου, συνέπραξαν με μέλη του Ιππόκαμπου και χόρεψαν ταγκό. Ο συνοδός σε αναπηρικό αμαξίδιο και οι ντάμες – μαθήτριες των Γυμνασίων να εναλλάσσονται σε ζευγάρια, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στο κοινό που καταχειροκρότησε τους χορευτές.

Μουσικό και χορευτικό δρώμενο παρουσίασαν και οι μαθητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Προμηθέας, ενώ το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και το 4ο Γυμνάσιο Βόλου ερμήνευσαν τραγούδια της θάλασσας.

Το κέφι απογειώθηκε όταν μαθητικά συγκροτήματα του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου και του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου… ρόκαραν επί σκηνής. Τα συγκροτήματα ερμήνευσαν μπαλάντες και γνωστές επιτυχίες της ροκ μουσικής σκηνής, συμπαρασύροντας μικρούς και μεγάλους στο πάρτι τους.

«Ηταν μία πραγματική γιορτή. Η τέχνη απουσιάζει από το διδακτικό έργο και η συμμετοχή των σχολείων δείχνει την αγάπη και το μεράκι τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών να ασχοληθούν και να εκφραστούν μέσα από την τέχνη που δεν είναι απλώς έκφραση αλλά ανάγκη», ανέφερε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Κική Δανιηλίδου.

Στο πλαίσιο της γιορτής έγινε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, Διασχολική Εκθεση Τέχνης, Διαγωνισμός Τέχνης, Εκθεση Τέχνης, Εκθεση Φωτογραφίας, Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια της Γιορτής παρουσιάστηκαν συνολικά 215 προγράμματα Πολιτισμού, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Αγωγής Σταδιοδρομίας, ενώ 21 θεατρικά έργα συμπεριλαμβάνονται στο Φεστιβάλ του Μαθητικού Θεάτρου. Πρόκειται για προγράμματα πεντάμηνης τουλάχιστον διάρκειας, που πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μαθητές σε εθελοντική βάση, εκτός διδακτικού ωραρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου