ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με συντροφιά το φως του φεγγαριού

με-συντροφιά-το-φως-του-φεγγαριού-488500

Το μαγευτικό Κάστρο της Νταμούχαρης θα γεμίσει ξανά με ήχους και μουσικές, λουσμένο από το φως του φεγγαριού την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Υπό το σεληνόφως το συγκρότημα «Plaza Ensemble» και η Γιούλα Μιχαήλ θα χαρίσουν στους θεατές μουσικές και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο σε μια συναυλία που διοργανώνει η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας και Τεχνών Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ του Δήμου Μουρεσίου.
 
Το «Plaza Ensemble» ιδρύθηκε το 2002 από τους Α. Αρχοντή (βιολί), Θ. Μπιλιλή (πιάνο), Γ. Πολυμενέρη (κοντραμπάσο) και Κ. Τσούγκρα (ακορντεόν) με σκοπό την ερμηνεία έργων ευρείας απήχησης στο πλατύ κοινό που, συγχρόνως όμως αντικατοπτρίζουν την ακαδημαϊκή παιδεία ή την ουσιαστική μουσική αξία των δημιουργών τους. Τα μέλη του ensemble έχουν σπουδάσει κλασική μουσική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τελευταία είκοσι χρόνια συμμετέχουν σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διαφορετικών ειδών μουσικής.
Η Γιούλα Μιχαήλ γεννήθηκε στο Bόλο. Σπούδασε λυρικό τραγούδι (δίπλωμα μονωδίας με άριστα) στη Aθήνα, μουσική παιδαγωγική και τζαζ αυτοσχεδιασμό στο Παρίσι (Ecole d’ art Martenot, IACP), όπου εργάστηκε σε δημόσια δημοτικά σχολεία και συμμετείχε σε συναυλίες τζαζ. Στην Eλλάδα συνεργάζεται με ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Aθήνας ως μουσικοεκπαιδευτικός και καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού. Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Mεγάρου Mουσικής Aθηνών, με το Aμφιθέατρο του Σπ. Eυαγγελάτου στην Eπίδαυρο και αλλού.
Κάθε καλοκαίρι, οι βραδιές στο Κάστρο της Νταμούχαρης σφραγίζουν τις εμπειρίες των επισκεπτών και των δημοτών ανάμεσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον με θέα την θάλασσα της Νταμούχαρης και φόντο το φως του φεγγαριού. Για προπώληση εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αχιλλοπούλειο Τσαγκαράδας και στο τηλέφωνο 2426 0 48855.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου