ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταινία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

ταινία-για-τα-γλυπτά-του-παρθενώνα-508319

Διεθνούς ακτινοβολίας Ελληνες πρωταγωνιστές όπως ο Γιώργος Χωραφάς, ο Γιώργος και η Κασσάνδρα Βογιατζή και ο Σπύρος Φωκάς θα συναντήσουν όσοι περάσουν αυτές τις ημέρες από τον Παρθενώνα.

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στα γυρίσματα της ταινίας «Πρόμαχος», στον Παρθενώνα

Εκεί γίνονται τα γυρίσματα της ταινίας «Πρόμαχος», των ελληνικής καταγωγής Αμερικανών σκηνοθετών Κόρτι και Τζον Βούρχη, με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Τα γυρίσματα της ταινίας παρακολούθησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που δύο άνθρωποι με ρίζες στην Ελλάδα, επιστρέφουν σε αυτήν για να γυρίσουν μια ταινία με ένα τόσο σημαντικό θέμα. «Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω σ’ αυτήν την προσπάθεια και να συγχαρώ τους συντελεστές της. Χαίρομαι που τόσο καταξιωμένοι καλλιτέχνες προσφέρουν το ταλέντο τους σε μια προσπάθεια που δεν συνδέεται με κάποιο είδος εθνικού εγωκεντρισμού, αλλά αντίθετα με την αντίληψη ότι τα μεγάλα επιτεύγματα του πολιτισμού ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα, η οποία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τα θαυμάζει ενιαία, εκεί όπου δημιουργήθηκαν και ανήκουν, και όχι τεμαχισμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου