ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσμός για τη μουσική

θεσμός-για-τη-μουσική-506267

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή διακεκριμένων μουσικών

Επιτυχία σημειώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αποτελεί θεσμό για την περιοχή.

Η πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller τίμησε με την παρουσία της την εναρκτήρια συναυλία του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου στη Ζαγορά.

Στη συναυλία, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του «Ελληνο-αυστριακού καλοκαιριού», έπαιξαν βιολί η Anja Morgenstern και πιάνο η Ευγενία Βοτανοπούλου – πρόεδρος του Iδρύματος Mozarteum Hellas.

Το κοινό παρακολούθησε την συναυλία από τον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, και καταχειροκρότησε τις μουσικούς.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζεται με τις ακόλουθες συναυλίες:

Μεθαύριο Δευτέρα 26 Ιουλίου, 21.00, προγραμματίζεται συναυλία συνεργατών του Φεστιβάλ στο βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο στην Ζαγορά.

Την Τρίτη 27 Ιουλίου, 21.00, σειρά έχει συναυλία του Κουαρτέτου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου στην Ζαγορά.

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 12.30, νέοι μουσικοί παίζουν για τα παιδιά της Ζαγοράς. Την ίδια μέρα διοργανώνεται συναυλία του Κουαρτέτου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου στον Κισσό, στις 21.00.

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου, 20.30, διοργανώνεται συναυλία με νέα ταλέντα σε βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, στη Ζαγορά.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, 21.00, στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνεται συναυλία Συνόλων Eγχόρδων και του Συνόλου Βιολοντσέλων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου, στη Ζαγορά.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Πολυρρυθμία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.pelionfestival.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου