ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής λογοτεχνικός διαγωνισμός

διεθνής-λογοτεχνικός-διαγωνισμός-50123

Κάλεσμα συμμετοχής των φίλων του γραπτού λόγου στη διοργάνωση του Ομίλου για την UNESCO

Τον 9ο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό 2020, με λήξη στις 20 Ιουλίου, προκηρύσσει ο Ομιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις ενότητες διήγημα, νουβέλα, ποίηση, παιδικό παραμύθι, παιδικό – νεανικό διήγημα.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του Ομίλου και αποτελείται από διακεκριμένους λογοτέχνες και συγγραφείς. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στο facebook μετά την τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Νοέμβριο και στην οποία θα δοθούν τα βραβεία στους διακριθέντες και τ’ αναμνηστικά διπλώματα στους λοιπούς συμμετέχοντες. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη νέα ελληνική γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Εξαιρούνται τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και οι συγγενείς τους μέχρι και β’ βαθμού. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε περισσότερες από μία κατηγορίες, με ένα αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο) έργο ανά κατηγορία, τηρώντας για κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, τους όρους που ακολουθούν και αναφέρονται αναλυτικά στις κατηγορίες. Τα έργα που θα διακριθούν θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα του Ομίλου, εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, συνοδευόμενα από φωτογραφία τους και μικρό βιογραφικό τους, αρχής γενομένης από το τεύχος Ιανουαρίου 2021. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 20ή Ιουλίου 2020, η οποία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Αναλυτικά η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής ανά κατηγορία είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.clubunesco.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου