ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού το ΕΚΕΒΙ

στο-ελληνικό-ιδρυμα-πολιτισμού-το-εκε-496574

Την ανασυγκρότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού έτσι ώστε να αποτελέσει «έναν ισχυρό βραχίονα στήριξης και προβολής του πολιτισμού της χώρας στη διεθνή κοινότητα», ανακοίνωσε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παράλληλα, ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε την ανάθεση των καθηκόντων τού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΠ στον καθηγητή Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, καθώς και τη μεταφορά στον αναβαθμιζόμενο φορέα όλων των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου μετά την απόφαση της κατάργησης του ΕΚΕΒΙ.

«Ομπρέλα»

«Το ανανεωμένο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού θα αποτελέσει μια ομπρέλα για τον ελληνικό πολιτισμό, στο πρότυπο των ξένων μορφωτικών ιδρυμάτων και θα υποστηρίξει μια φιλική “επίθεση” της ελληνικής γλώσσας, της διανόησης και των τεχνών προς όλες τις χώρες που, ιδιαίτερα σήμερα, έχουν σημασία για την Ελλάδα», είπε ο υπουργός.Καθηγητής της Διεθνούς Πολιτικής, κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών, ο κ. Γιαλλουρίδης μίλησε για τη «μεγάλη ευθύνη αυτής της αποστολής», στην οποία, όπως είπε, θα αφοσιωθεί παράλληλα με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου